Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμφωνία στο Eurogroup


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα, υποστήριξε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Eurogroup.

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής» υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Όπως αναγνώρισε, οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα τεχνικά κλιμάκια, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν γόνιμες και έγιναν σε καλό κλίμα.
«Χαιρετίζουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η πιστή εφαρμογή του θα επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα.
Σχετικά με τις τράπεζες, επισήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο, κατόπιν της ολοκλήρωσης των stress tests (τεστ αντοχής). Όπως διαβεβαίωσε, οι καταθέτες θα εξαιρεθούν από το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών.
Πάντως, κατέστησε σαφές ότι οι τραπεζικές μετοχές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, θα υπαχθούν στο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θα ιδρυθεί στα τέλη του 2015.
Όσον αφορά το ύψος του δανείου, αποκάλυψε ότι θα ανέλθει στα 86 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. θα διοχετευτούν στις τράπεζες.
Σχετικά με το χρέος, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι η βιωσιμότητά του θα εξεταστεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Ντέισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί εφόσον διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και υλοποιηθούν οι πρώτες αυστηρές μεταρρυθμίσεις.
«Έως τις 19 Αυγούστου, όλα τα εθνικά κοινοβούλια θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.