Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Έρχεται" φόρος στα ακίνητα και τις καταθέσεις εξωτερικού


Την εισαγωγή φορολογικών αντικινήτρων για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και αντικινήτρων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό προέκυψε από τη συνέντευξη του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για ένα σχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο προσεχές διάστημα και προβλέπει ότι από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από νέο διευρυμένο φόρο περιουσίας, που σχηματικά περιγράφεται ως ΕΝΦΙΑ εξωτερικού.
 Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, στο νέο φόρο θα υπάγονται τα ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες εκτός της Ελλάδας, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού. Ο φόρος αυτός θα έχει ως στόχο την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων καθώς αναμένεται λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.