Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απάντηση του Δήμου Έδεσσας σε δημοσίευμά μας


Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι το δημοσίευμα του ιστοτόπου σας με τίτλο «Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στην Έδεσσα» δείχνει τη βούληση ενός τοπικού μέσου ενημέρωσης να αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και να ασκεί κριτική στη διοίκηση για τα κακώς κείμενα.
Φυσικά, η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όπως επίσης και το ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Έδεσσα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.
Είναι αλήθεια ότι στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου η κατάσταση του οδοστρώματος είναι κάκιστη, ενώ και σε άλλα σημεία υπάρχουν προβλήματα από το έργο ανάπλασης της οδού 18ης Οκτωβρίου, της πλατείας Γρανικού και των παρακείμενων δρόμων. Το δημοσίευμά σας μας δίνει την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους πολίτες για την αιτία της κατάστασης που υπάρχει στην περιοχή υλοποίησης του έργου, αλλά και στα υπόλοιπα χρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Έδεσσας.
Αν και το έργο υλοποιούνταν κανονικά, δεν πληρώθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή οι τελευταίες δόσεις και ο εργολάβος αναγκάστηκε να κάνει διακοπή εργασιών!
Με δύο παρεμβάσεις του, στα μέσα Ιουνίου και στα τέλη Ιουλίου αυτού του έτους, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική από πλευράς Κυβέρνησης σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ εγκυμονεί κινδύνους, καθώς αν και τα έργα υλοποιούνταν κανονικά οι Διαχειριστικές Αρχές σταμάτησαν να πληρώνουν τους αναδόχους, με αποτέλεσμα να έχουμε διακοπές εργασιών σε όλα σχεδόν τα χρηματοδοτούμενα έργα. Στη συνέχεια η ΚΕΔΕ ανάδειξε το μείζον αυτό ζήτημα, αλλά η προσπάθειά της «χάθηκε» μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν εκατοντάδες έργα ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα που είναι σταματημένα, με κίνδυνο να αναγκαστεί η χώρα να αυτοχρηματοδοτήσει την ολοκλήρωσή τους ή να μείνουν ημιτελή…
Έτσι λοιπόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως και σε εκατοντάδες άλλα έργα σε όλη την Ελλάδα, αν και ο εργολάβος έκανε σωστά τη δουλειά του και ο Δήμος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή του αναδόχου, αυτή καθυστέρησε σε βαθμό που να αναγκάσει τον εργολάβο να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί το γρηγορότερο δυνατό γιατί θα χαθούν εκατομμύρια ευρώ Κοινοτικών πόρων και οι τοπικές κοινωνίες θα αποστερηθούν σημαντικά έργα που τα έχουν ανάγκη.
Η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει να θέσει ως πρωταρχικό στόχο την άμεση αποπληρωμή των αναδόχων και επανέναρξη της υλοποίησης των έργων. Μόνο έτσι θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μία σειρά από χρηματοδοτούμενα προγράμματα που σήμερα είναι σταματημένα.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.....ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΞΕΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πρεπει να παραπονιουνται οι ξεβολεμενοι..ποσο μαλλον οι βολεμενοι χαχαχ..τι λες βρε φιλε ξερεις τι λες?.οσο για τα εργα καλο ειναι να εχουν και ποιοτητα και σκοπο..και να σε θυμουνται οταν φυγεις. τωρα με τι θα τον θυμομαστε τον γιαννου; μονο οταν παμε στο βουλκανιζατερ;

      Διαγραφή
    2. ο δήμαρχος καλές προθέσεις έχει αλλά γίνονται λάθη.Η αποκατάσταση των κομένων δέντρων μπορεί να στοιχειώνει το Δήμαρχο όσο ζει ,είτε είναι είτε δεν είναι δήμαρχος..Όλη η Ελλάδα απορεί για το έγκλημα αυτό .

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκει στο δημο εδεσσας τν εχετε ξεφυγει τελειως τν δουλεια τουλαχιστον ρε παιδια τα σχολια να τα γραφετε και με μια αποσταση το ενα με το αλλο σας πηραμε χαμπαρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΤΕ....ΠΕΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΓΕΛΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διορισμό από το παράθυρο θέλεις φιλέ γι αυτό τα λες αυτά ....βλέπεις με τον ΓΙΑΝΝΟΥ δεν έχει τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ 18η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
    Η ΕΔΕΣΣΑ EXEI ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΙΑΣΩΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
    Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΖΗΛΕΨΕ ΤΟΝ ΙΑΣΩΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝTΡΩΝ.
    ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ;
    ΑΠΛΑ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΛΟΓΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ή ΚΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ 24ΩΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΡΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΑΝ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΔΟ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ. ΟΙ ΔΕ ΚΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ,ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΣΤΙΧΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΠOΥΔΑΖΑΤΕ ΠΡΙΝ ΔΕΚAΕΤΙΕΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ;
    ΑΝ, ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΡΙΣΙ.
    ΑΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΡΩΤΑEI ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙOΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η' ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποια λεφτά θες απο τα ΕΣΠΑ ΔΗΜΑΡΧΕ, εσένα πρόσληψη σε έκαναν στο δημαρχείο σαν ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ . Σε ψηφίσαν για να διαχειρίζεσαι τέτοιου είδους προβλήματα και όχι να κάνεις κομματικές τοποθετήσης. Προχθές στο δημοτικό συμβούλιο χαρακτήρισες τα Μ.Μ.Ε (ΕΣΠΡΕΣΟ) , τώρα τα σορόπια τρέχουν. Όσο για το παλικάρι που μιλάει για διορισμούς , ξεχνάει να αναφέρει την άνεργη δημοτική σου σύμβουλο αμειβόμενη ΦΥΣΙΚΑ , που με απόφαση σου τοποθέτησες στη ΔΗΚΕ όπου είναι και πρόεδρος. Μπροστά σε αυτό δεν χρειαζόσαστε να γράψω άλλα . Σίγουρα δεν διόρισες συγγενείς και φίλους, αφού δεν έμεινε κανένας από αυτούς δίπλα σου. Κέρδισες έναν πόλεμο και τον χαίρεσαι με τους εχθρούς σου, δεν υπάρχει πιο ατιμωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και που το ξέρουμε οτι σπούδασε, στην Ελλάδα οτι δηλώσεις είσαι, για να το ψάξουμε, σπούδασε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εξηγήσεις για το έγκλημα με το κόψιμο όμορφων δέντρων στο κέντρο της πόλης θα δωθούν ποτέ? καλύτερα να μας σκότωνες τους ίδιους παρά να ζήσουμε σε μια πόλη χωρίς πράσινο.Κρίμα και έλεος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στους γονεις του παντως ελεγε οτι σπουδαζε γιατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.