Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πλήρη αντίθεση της ΣΕΠΕΚΕΜ στην πρόταση της ΠΚΜ για το νέο Οργανισμό


Την Δευτέρα 31-08-2015 και ώρα 10π.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσώπων του Τοπικού Τμήματος Π.Ε. Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη με αντικείμενο την  πρόταση της  Π.Κ.Μ. για τον νέο οργανισμό.
Έχουν προηγηθεί  επιμέρους συναντήσεις και ενημερώσεις με τους Δημάρχους, βουλευτές, Φορείς και Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος και Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. ενημέρωσε για την δυναμική του Συλλόγου ΣΕΠΕΚΕΜ τονίζοντας ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του ξεπερνούν τα χίλια σε αριθμό και υπάρχουν αντίστοιχα τοπικά τμήματα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σέρρες, Πέλλας, Ημαθίας και  Κιλκίς. Σκοπός του Συλλόγου είναι να εκφράζει την ενιαία  αντίληψη για την Περιφέρεια, γεγονός το οποίο αναγνωρίζουν ο κ.Περιφερειάρχης και οι άλλοι Αντιπεριφερειάρχες, με τους οποίους υπάρχει στενή και αγαστή συνεργασία.  
Για το σχέδιο του νέου οργανισμού εκφράστηκε η πλήρη αντίθεση μας σ’αυτό, καθώς στερείται κάθε αναπτυξιακού και αποκεντρωμένου προσανατολισμού. Βασική αντίληψη μας είναι να υπάρχουν τμήματα οργανωμένα σε όλους τους Δήμους, στα οποία θα εξυπηρετούνται οι πολίτες. Αποκεντρωμένες  διευθύνσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Παράλληλα, διαφωνούμε με τις προτάσεις κατάργησης και υποβάθμισης των Τμημάτων, τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών καθημερινά, και τις καταργήσεις των Διευθύνσεων από την Π.Ε Πέλλας.
Στην συνάντηση μας ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να παραβρεθεί και ο Σύλλογος Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπως και έγινε.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε  στους Περιφερειακούς Συμβούλους του ότι «παγώνει» προς το παρόν το θέμα του νέου οργανισμού, χωρίς να διευκρινίσει, εάν αυτό αφορά αποκλειστικά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο ή το ότι λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις που υπήρχαν σε όλη την περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Π.Ε Πέλλας. 
Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε ετοιμότητα για να πετύχουν έναν οργανισμό λειτουργικό που να εγγυάται την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες με πλήρη διαφάνεια και συγχρόνως να διασφαλίζει αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες στους υπαλλήλους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.