Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Έδεσσα


Το ΚΚΕ με προεκλογικό σύνθημα : «Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο για την ανατροπή» πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Έδεσσα.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και ο Αλέκος Ουγγρίνος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Πέλλα. 
Ο Αλέκος Ουγγρίνος κάλεσε το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο «ΟΧΙ» στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει το λαό. Γιατί κι αύριο, πιο αποφασιστικά, θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σάκης Βαρδαλής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτοί γνωρίζουν καλά τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό προσπαθούν να νεκραναστήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουν και πάλι κεφάλι. Να συγκρατήσουν - με μικρές απώλειες - τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν αναχώματα όπως το ΠΟΤΑΜΙ, η Λαϊκή Ενότητα, η Φασιστική Χρυσή Αυγή.
Η αστική τάξη γνωρίζει πως όχι μόνο δεν κινδυνεύουν τα συμφέροντά της από αυτές τις δυνάμεις, αλλά και ότι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις είναι εγγύηση για την εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου.
Και τέλος πάντων ποια χώρα θα σώσουν, πως όλοι τους λένε; Τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες δε τους σώζουν.
Τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, ακόμα και τα βουνά θα τα δώσουν στους επιχειρηματίες για να βρουν διέξοδο και να επενδυθούν τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους.
   
Ποιους ακριβώς θα σώσουν; Οι μόνοι που μένουν είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Αυτούς θέλουν να σώσουν. Αυτονών τα συμφέροντα - για μια ακόμη φορά - βαφτίζουν εθνικά και καλούν όλους μας να κάνουμε θυσίες για να σωθούν τα κέρδη τους!»
Ο Σ. Βαρδαλής παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει διέξοδο από την κρίση και ευημερία για το λαό. Και απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστική και υποστηρίζουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
«Ρεαλισμός είναι να ελέγχει την οικονομία, τη διοίκηση, τη μόρφωση και όλες τις πλευρές της ζωής μας μια μικρή μειοψηφία ή ο λαός μέσα από τη δική του εξουσία;
Ρεαλισμός είναι να κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια, να δανείζονται και να τα μοιράζονται μεταξύ τους φορτώνοντας τα χρέη στο λαό, να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο για να συσσωρεύουν τα κέρδη τους στις τράπεζες της Ελβετίας;
Ρεαλισμός είναι η νεολαία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να συνθλίβεται από την ανεργία, την ανασφάλεια, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τα ναρκωτικά;
Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες πρέπει να προσδιορίσουν το ρεαλισμό με βάση τα δικά τους συμφέροντα.
Η δική μας πρόταση δεν είναι ρεαλιστική μόνο ως προς το ότι δεν υπάρχει συσχετισμός, δηλαδή ο λαός δεν το έχει αποφασίσει.
Ενώ η δική τους δεν είναι ρεαλιστική ως προς αυτά που προτείνουν, αφού αυτά έχουν οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία. Οι λύσεις τους λοιπόν δεν είναι φιλολαϊκές. Έχουν όμως το συσχετισμό.
Αν λοιπόν συμφωνήσουμε ποιο είναι το δίκιο της εργατικής τάξης, τότε ρεαλισμός είναι η πάλη για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.
Ρεαλισμός είναι η μαζική απομάκρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα που δεν υπηρετούν τα συμφέροντά τους».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:


  1. Σας δοκίμασα, 12 Φεβρουαρίου 1945.
    Σας δοκίμασα, 1989.
    Πόσες φορές θα πρέπει να σας δοκιμάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, το έχεις δοκιμάσει. Δηλαδή έχεις δοκιμάσει τον λαό στην εξουσία, έχεις δοκιμάσει τον πλούτο που παράγεις να τον έχεις εσύ στα χέρια και να μην σε εκμεταλλεύονται, έχεις δοκιμάσει την οικονομία της πατρίδας σου να την έχεις στα χέρια σου χωρίς μονοπώλια και καπιταλισμό, τα έχεις δοκιμάσει όλα αυτά!!! Πες λίγο πότε η πατρίδα μας έζησε όλα αυτά που τα έχεις δοκιμάσει κιόλας? Γκεόργκι Ζούκοφ!!!

      Διαγραφή
    2. Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ): Το κόμμα που δεν δέχεται κανέναν έλεγχο στα οικονομικά του. Το κόμμα που εφαρμόζει πρώτο τα μνημόνια στους εργαζόμενους του 902 fm και στον (Β)Ριζοσπάστη, απολύοντας δημοσιογράφους και μειώνοντας μισθούς. Το κόμμα που πούλησε την συχνότητα του 902TV, χωρίς να του ανήκει. Το κόμμα-δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα που υπερασπίζεται τους λαθρομετανάστες. Το κόμμα που δεν έχει ιστορία αλλά πλούσιο ποινικό μητρώο. Το κόμμα που με απόφαση της 5ης ολομέλειας, υποστήριζε την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης από τον "ελληνικό ζυγό". Το κόμμα που χάρηκε με την Μικρασιατική Καταστροφή. Το κόμμα που καλούσε τους Έλληνες φαντάρους να λιποτακτήσουν από το αλβανικό μέτωπο, καθώς τον θεωρούσε ιμπεριαλιστικό. Το κόμμα που ευθύνεται για δεκάδες σφαγές μικρών παιδιών σε Μελιγαλά, Κιλκίς, Νάουσα, Αγρίνιο κτλ, καθώς τα θεωρούσε Ταγματασφαλίτες. Το κόμμα που επικρότησε τα εγκλήματα κατά των Ποντίων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τους οποίους αποκαλούσε "συνεργάτες των Γερμανών". Το κόμμα του υλισμού, του μισελληνισμού, του εγκλήματος και της προδοσίας.

      Διαγραφή
    3. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΕ, ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ.
      ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΟΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΣΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΄45, ΑΥΤΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 7.14' σε κασέτα σου τάχουν δώσει όλα αυτά. Πλήρωνε μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους και νοιώθε περήφανος για το .... 1821. Για νάχουμε και καλό ρώτημα είσαι πάνω από ... 120 χρονών, αφού έχεις ζήσει τόσες πολλές προδοσίες του ΚΚΕ. Ζήσε και υπέφερε καϋμένε από τον καπιταλισμό σου και το ... φάντασμα του κομμουνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε τα στοιχεία, "σύντροφε": http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=293221&cid=122

      «Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους... Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας... Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα... Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...».
      (Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ - «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»)

      http://ieroslochos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1130.html

      Να σου θυμίσω το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ;
      Να σου θυμίσω το παιδομάζωμα;
      Να σου θυμίσω την ένταξη στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ των Σνοφιτων βουλαρόφρονων;
      Να σου θυμίσω τους φυλακισμένους κομμουνιστές της Ακροναυπλίας, οι οποίοι δήλωσαν στις κατοχικές δυνάμεις ότι είναι Βούλγαρου και έτσι αποφυλακίστηκαν;
      Ο Μαϊλης δεν ήταν που με παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τους Πόντιους της ΕΣΣΔ "συνεργάτες των Γερμανών";
      Ποιοι ήταν οι καταδότες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην αγγλοκρατούμενη Κύπρο; Μήπως τα συντρόφια του ΑΚΕΛ;
      Το όνομα του Μπεναρόγια, σου λέει τίποτα; Μήπως ήταν ο εβραιοβούλγαρος ιδρυτής του ΚΚΕ, γνωστός σιωνιστής και ανθέλληνας;
      Νιώσε υπερήφανος για την Οκτωβριανή ψευτοεπανάσταση και τις σφαγές των μπολσεβίκων, αυτός είναι ο κομμουνιστικός πολιτισμός.

      Υ.Γ.: Νικόλαος Καζαντζάκης: Ο κομμουνισμός είναι πνευματική ψόρα.
      Στρατής Μυριβήλης: Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι Έλλην.


      Διαγραφή
  3. Συμβουλή να μη γίνεις κουμμούνι ή κλέφτης
    κι έτσι έγινες ξερόλας, γλύφτης και ψεύτης
    Ξέρω επαναστάτες που δεν δούλεψαν ποτέ κι αν ρωτήσεις τι φταίει
    θα σου πουν του ΚΚΕ!!! όσο για τα υπόλοιπα ψάξου καλύτερα μόνος σου μην μένεις σε ότι λένε στο ιντερνέτ! ψάξου μην μένεις αδρανείς και μην βαφείς τα χέρια σου με αίμα!!! Γκεόργκι Ζούκοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.