Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οδοντιατρική ΑΠΘ: Πήγαν για δωρεάν σφραγίσματα και κατέληξαν στα ιατρεία καθηγητών


Πήγαιναν για δωρεάν οδοντιατρικές επεμβάσεις, όμως κατέληγαν να τις πληρώνουν… χρυσάφι, καταγγέλλουν ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν από τις κλινικές της Οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
     Διαύλους επικοινωνίας μεταξύ εργαστηρίων της σχολής και ιδιωτικών ιατρείων καθηγητών της αναζητεί ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα ύστερα από τις καταγγελίες των ασθενών.
     Οι εξυπηρετούμενοι στις πανεπιστημιακές οδοντιατρικές καρέκλες ισχυρίζονται στην καταγγελία τους πως επισκέφτηκαν τις κλινικές της Οδοντιατρικής σχολής, όπου μεν εξυπηρετήθηκαν δωρεάν, αλλά στη συνέχεια, όπως αναφέρουν, ωθήθηκαν ειδικά για τις επεμβάσεις υψηλού κόστους στα ιδιωτικά ιατρεία συγκεκριμένων καθηγητών του ΑΠΘ, οι οποίοι επωφελούνται από το καθεστώς που επικρατεί.
     Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης ζήτησε χθες να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου σε πρώτη φάση να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της κακουργηματικής φοροδιαφυγής και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος. Στο πρώτο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας, καθώς εκτιμάται ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλα, ο πταισματοδίκης θα συγκεντρώσει τις καταθέσεις των ασθενών που έχουν καταγγείλει όσα υποστηρίζουν ότι συμβαίνουν στις κλινικές της Οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αναμένεται να κληθούν οι ίδιοι οι καθηγητές και το πιθανότερο είναι ν’ ακολουθήσει έρευνα από τις οικονομικές διωκτικές αρχές.
ΤΟ… ΨΗΣΙΜΟ
Πρόκειται για περίπου 15 ασθενείς, οι οποίοι συνυπέγραψαν τρισέλιδη καταγγελία που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα διαφθοράς. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ασθενείς περιγράφουν όλη τη διαδικασία στα εργαστήρια και στις κλινικές της σχολής, όπου κάνουν την πρακτική τους οι φοιτητές Οδοντιατρικής. Την περίοδο στην οποία αναφέρονται οι ασθενείς, οι κλινικές εργασίες, όσες δεν απαιτούσαν επιπρόσθετα έξοδα όπως η εμφύτευση, γίνονταν δωρεάν από φοιτητές με την επίβλεψη καθηγητών.
     Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως στην καταγγελία τους, στην οποία δεν κατονομάζονται οι καθηγητές που κατηγορούν, περιγράφουν και τον τρόπο με τους οποίο οι ασθενείς προσεγγίζονται, για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στα ιδιωτικά ιατρεία. Όπως φέρονται να υποστηρίζουν, κατά τη διάρκεια της δωρεάν οδοντιατρικής εργασίας γινόταν η πρώτη κρούση για την επίσκεψη στα ιδιωτικά ιατρεία. Υπογραμμίζουν ότι ορισμένοι τους έλεγαν πως απαιτούνται επιπλέον οδοντιατρικές εργασίες, συμπληρώνοντας πως θα ήταν προτιμότερο να συνεχίσουν τη θεραπεία τους εκτός των πανεπιστημιακών κλινικών, επειδή χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και αντιμετώπιση από πεπειραμένους οδοντίατρους. Έτσι στη συνέχεια άκουγαν τα ονόματα των καθηγητών των ιδιωτικών ιατρείων.
     Οι καταγγελίες αναφέρονται στην τελευταία τριετία, όμως ο εισαγγελέας διαφθοράς κ. Ζήσης ζήτησε η έρευνα να επεκταθεί για τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Θεωρείται βέβαιο πως στο πλαίσιο της έρευνας θα ζητηθούν αρχεία των κλινικών της Οδοντιατρικής για να επιβεβαιωθούν οι ασθενείς που τις επισκέφτηκαν και εάν όντως στη συνέχεια έγιναν πελάτες των ιδιωτικών ιατρείων.
Πηγή: makthes.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.