Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αντίο για πάντα στους μαύρους κύκλους



Ξενύχτι, αδιαθεσία, κακά γονίδια- οι αιτίες που μπορούν να δημιουργήσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου είναι πολλές.
   Για κάποιες από αυτές -όπως π.χ. τα κακά γονίδια- δεν υπάρχουν λύσεις αρκετά αποτελεσματικές, για κάποιες άλλες, όμως μπορούν να εξαληφθούν, κάνοντάς σε να δείχνεις λαμπερή και ξεκούραστη. Κράτα σημειώσεις!Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζεις είναι πως η συχνότερη αιτία για τους μαύρους κύκλους είναι η ρινική συμφόρηση, από κρυολόγημα, αλλεργία ή άλλες μορφές ρινίτιδας. Η ρινική συμφόρηση προκαλεί διαπλάτυνση και πιο σκούρο χρώμα στις φλέβες της περιοχής των ματιών, με αποτέλεσμα να σε κάνει να φαίνεσαι κουρασμένη και ελαφρώς πρησμένη. Για να ανακουφίσεις το σύμπτωμα, συμβουλεύσου έναν γιατρό ή φαρμακοποιό, και δοκίμασε να εφαρμόσεις τοπικά στην περιοχή κρύες κομπρέσες πράσινου τσαγιού.
   Όπως είναι λογικό, με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα κάτω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό και τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα περισσότερο εμφανή, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η όψη των μαύρων κύκλων. Οι αρνητικές επιδράσεις της γήρανσης στο δέρμα κάτω από τα μάτια μπορούν να μεγιστοποιηθούν από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, οπότε φρόντισε να μην βγαίνεις από το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να έχεις απλώσει την αντηλιακή σου κρέμα.Είναι γνωστό πως η έλλειψη του ύπνου μπορεί να κάνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων χειρότερη. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που κοιμάσαι αρκετές ώρες κάθε βράδυ και το πρωί ξυπνάς με τους αγαπημένους μας κύκλους. Που οφείλεται αυτό; Βασική αιτία δημιουργίας μαύρων κύκλων είναι το πρήξιμο των βλεφάρων που συμβαίνει κατά τον ύπνο λόγω της οριζόντιας θέσης που έχουμε. Η βαρύτητα ευθύνεται για τη συλλογή υγρών στα κάτω βλέφαρα, δίνοντας έτσιι την εντύπωση σκιών κάτω από τα μάτια. Δοκίμασε το πρωί μόλις ξυπνήσεις να κάνεις μασάζ στην περιοχή με τα δάχτυλα σου για να απαλύνεις το πρήξιμο και να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος. Ο καλός ύπνος, η ξεκούραση, η αποφυγή του καπνίσματος, η -πλούσια σε φρούτα και λαχανικά-  διατροφή, η αποφυγή του αλατιού και η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και του δέρματος θα βοηθήσουν πολύ στην μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Αν θες όμως να δεις θεαματικά αποτελέσματα θα πρέπει να σταφείς στις λύσεις της επιστήμης, η οποία έχει διαθέσει στο εμπόριο πληθώρα εξειδικευμένων προϊόντων.
Πηγή: madamefigaro.gr 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.