Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση εργασίας Τζάκρη - Κουντουρά - Μπίνου για τα Λουτρά Πόζαρ (φωτο)


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 27-10-2015 η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, με αντικείμενο την εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπλαση των Λουτρών Πόζαρ Αλμωπίας και την καλύτερη τουριστική αξιοποίησή τους.  
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών κ. Δημήτριος Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ιωάννης Κετικίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λουτρόπολης κ. Χρήστος Δήμτσης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού. 
Η κ. Τζάκρη, αφού αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή που μπορούν να έχουν τα Λουτρά Πόζαρ στην γενικότερη ανάπτυξη του Νομού Πέλλας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, προέταξε την ανάγκη για άμεση βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου τα Λουτρά να μπορέσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιαματικής λουτροθεραπείας, φιλοξενίας και αναψυχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (θερινός και χειμερινός τουρισμός). Στο ίδιο πλαίσιο η κ. Τζάκρη υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση της λουτρόπολης Αλμωπίας, που ανήκει πλέον στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Λουτροπόλεων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση άλλων δυνατοτήτων -όπως το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, δρώμενα πολιτιστικού χαρακτήρα, εκδρομικές δραστηριότητες, κλπ.- μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν καθιστώντας την ευρύτερη περιοχή σημαντικό πόλο έλξης για τις αγορές όλων των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας.  
Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος κατέθεσε μελέτη για την ανάπλαση της εισόδου του χώρου των Λουτρών Λουτρακίου προς ένταξη στο Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ) την οποία και παρέλαβαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού προς περαιτέρω διαμόρφωση και επεξεργασία, ώστε η ολοκληρωμένη πρόταση να υποβληθεί αμέσως μόλις ανοίξει η σχετική πρόσκληση. 
Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά διαβεβαίωσε την Υφυπουργό Βιομηχανίας ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα παράσχει κάθε διαθέσιμη βοήθεια για την ενίσχυση των υποδομών των Λουτρών, εντάσσοντας τον ιαματικό τουρισμό σε μια ευρύτερη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει δράσεις προβολής και προώθησης μέσω του ΕΟΤ, σύναψη προγραμματικών συμφωνιών  με ασφαλιστικά ταμεία ευρωπαϊκών χωρών, προσέλκυση ξένων επενδυτών στον τομέα, κ.α.- 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.