Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απολογιστικό συνέδριο για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας


Πραγματοποιήθηκε στις 16/10/2015, στο υπουργείο Παιδείας και παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη το απολογιστικό συνέδριο, της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού». 

Στο συνέδριο  συμμετείχαν τα μέλη των τριμελών Επιτροπών Συντονισμού Δράσεων Πρόληψης (ΕΣΥΔΠ), τα μέλη των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης (ΠΟΔΠ) και  Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων της χώρας.
Η Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Πέλλας εκπροσωπήθηκε  στο Συνέδριο, από τα μέλη ΠΟΔΠ: κ. Ι. Κουτσουρίδη, Σχολικό Σύμβουλο 4ης εκπαιδευτικής περιφέρειας, Σ. Γρόσδο, Σχολικό Σύμβουλο 5ης εκπαιδευτικής περιφέρειας και Ελισάβετ Φράγκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων. 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μελών της σχολικής κοινότητας ενώ τέθηκαν προς συζήτηση συγκεκριμένες προτάσεις και επιπρόσθετες παρεμβάσεις προς τη βέλτιστη πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου. 
Την επιμέλεια και την επεξεργασία της περιγραφής και της εκτίμησης των αποτελεσμάτων της έρευνας συνυπογράφουν ο Βασίλης Νικολόπουλος, (Προϊστάμενος της Μονάδας Β1 /ΕΥΕ ΕΔ) και η Βασιλική Αρτινοπούλου (Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Προέδρου της ΚΕΕ). 
  Ο απολογισμός επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στην ευρύτερη υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και στην επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών. Ήδη κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιμορφώθηκαν σχετικά 9. 000 περίπου εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης. 
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Σταματόπουλος και ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Εμμανουήλ Σφακιανάκης ως Εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Εκπρόσωπος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, και η Εκπρόσωπος Συνηγόρου του Παιδιού, Μαρία Τσαγκάρη.  
Σημειώνεται ότι το επιμορφωτικό υλικό του προγράμματος βρίσκεται στην ιστοσελίδα του έργου http://stop-bullying.sch.gr/ και συγκεκριμένα: Υλικό για εκπαιδευτικούς http://stop-bullying.sch.gr/ekpaideutikoi, υλικό για γονείς http://stop-bullying.sch.gr/goneis και υλικό για μαθητές:http://stop-bullying.sch.gr/mathites.
Το συγκεκριμένο υλικό θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Πέλλας. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ , Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Μ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΒΡΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
    ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ , ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙΜ ΦΩΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΜ ΠΡΕΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.