Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαφωνίες στο Δ.Σ. Αλμωπίας για το "Βοήθεια στο Σπίτι" - Απογοητευμένοι οι εργαζόμενοι


Με μεγάλο θέμα την μετεγκατάσταση δομών του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/10 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.
O Δήμαρχος Αλμωπίας αφού ανέφερε τις ενέργειες του Δήμου τις τελευταίες μέρες με τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, την επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου στη Μηλιά, ενώ δικαιολόγησε στη συνέχεια πλήρως τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Χρήστο Γεωργίου, για την μετεγκατάσταση των δομών του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι", τονίζοντας πως η μεταφορά είναι διοικητική και δεν θα πλήξει υπηρεσιακά την λειτουργία τους. Παρ' όλα αυτά τόνισε, πως η Ανατολική Αλμωπία δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί, αφού θα μεταφερθεί στον Εξαπλάτανο το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Στέφανου Αβραμίκα.
Στη συνέχεια και αφού ο Δήμαρχος Αλμωπίας υποστήριξε πως στόχος της τωρινής δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μέσα από έργα που γίνονται τελευταία τόσο στα οδοστρώματα, τα Λουτρά, του βιολογικού καθαρισμού του Γενικού Λυκείου Αριδαίας και την ύδρευση στην περιοχή, μετέφερε και τα εύσημα του Βουλευτή Ν. Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, για την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Δήμου.
     Επίθεση εξαπέλυσε η πλευρά του Δημήτρη Πασόη στη Δημοτική Αρχή, αναφέροντας πως οι προσπάθειες στην πρόσφατη κακοκαιρία δεν ήταν οι αναμενόμενες, ενώ ήταν κάθετα αντίθετος με την μεταφορά των δομών από την Εξαπλάτανο στην Αριδαία και τη μεταφορά του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον Εξαπλάτανο. «Στόχος είναι η χειραγώγηση των υπαλλήλων», δήλωσε ο Δημήτρης Πασόης.
     Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Δέσποινα Καλδερεμτζή που ζήτησε να διορθώσει ο Δήμος το τελευταίο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε και αφορούσε τη στέγη του Σχολείου της Μηλιάς, θεωρώντας ότι την θίγει. Ο Νίκος Παρούτογλου στην τοποθέτηση του είπε πως η τωρινή Δημοτική Αρχή μπορεί να κάνει έργο, όπως το κλείσιμο των λακκούβων, επειδή η προηγούμενη Αρχή κατάφερε να μειώσει σημαντικά το χρέος του Δήμου.
     Τα μέλη της παράταξης «Αλλάζουμε την Αλμωπία», Aσβεστόπουλος και Αμπάρη, ήταν και αυτοί αρνητικοί στη μεταφορά των δομών από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία και μάλιστα ζήτησαν και την ακύρωση της απόφασης, θεωρώντας πως πρέπει να βρεθεί ένας άλλος πιο μεγάλος και λειτουργικός χώρος.
     Αγανακτισμένοι παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο Σπίτι", με τον Χρήστο Χουρσόγλου να τους καθησυχάζει λέγοντάς τους να μην φοβούνται και πως πρέπει η απόφαση αυτή να ακυρωθεί, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι συνεχάρη τον  Δημήτρη Πασόη, που όπως είπε, έστω και με καθυστέρηση παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος κάποιες πρακτικές για τον Εξαπλάτανο. 
Παρ' όλα αυτά η ακύρωση της απόφασης δεν πέρασε χάριν της ψήφου του Προέδρου του Δ.Σ., αφού στην ψηφοφορία ισοψήφησαν 13-13.
     Σε αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Χρήστο Γεωργίου ήρθαν αμέσως μετά οι υπάλληλοι των δομών, όταν αυτός ανέφερε πως υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα από προηγούμενη συνεδρίαση, όπου λήφθηκε αυτή η απόφαση και όλα τ'άλλα "γίνονται για να χαϊδεύονται τα αυτιά των υπαλλήλων". Σε εκείνο το σημείο πολλοί υπάλληλοι αποχώρησαν απογοητευμένοι από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.