Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αφιέρωμα στο Δυτικό Πέλλας


Το Δυτικό Πέλλας είναι ένας πανέμορφος πεδινός καταπράσινος οικισμός, με υψόμετρο 70 μ. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Πέλλας, στην πρώην επαρχία Γιαννιτσών, κοντά στα όρια με το νομό Κιλκίς, 62 χλμ. ΒΑ της Έδεσσας. Υπάγεται Διοικητικά στο Δήμο Πέλλας. Η παλιά ονομασία του ήταν Κονίκοβο που μετονομάσθηκε το 1926 σε Στίβα και το 1950 σε Δυτικόν.
Το χωριό που βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος από πλατάνια με μικρά ποταμάκια και δίπλα σε ένα νέο περήφανο φράγμα, προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες μια ανάσα καθαρού αέρα και δροσιάς.
Σήμερα διαμένουν μόνιμα σ΄ αυτό περίπου 450 κάτοικοι με τη δημογραφική ανάπτυξή του να γνωρίζει θετικούς ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια, λόγω της πολύ καλής γεωγραφικής του θέσης και του φυσικού πλούτου που διαθέτει.
Στο Δυτικό θα βρείτε αρκετές ταβέρνες για να δοκιμάσετε τα φρέσκα κρέατα και λαχανικά του τόπου όπως επίσης και αρκετές καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το αναψυκτικό σας.
Στις περιόδους εορτών όπως Πάσχα, Καθαρα Δευτέρας και Πρωτομαγιάς, το Δυτικο σφύζει από ζωή μιας και εκατοντάδες τουρίστες από τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα και το Κιλκίς σπεύδουν στο δάσος του χωριού για να ψήσουν, να πετάξουν χαρταετό και να σουβλίσουν το αρνί τους κάτω από την ιδανική σκιά των πλατάνων που προσφέρουν απίστευτη δροσιά και οξυγόνο.
Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν δύο κλειστά γυμναστήρια όπως επίσης κι ένα υψηλών προδιαγραφών γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα γήπεδο μπάσκετ για να μάθουν τα παιδιά σας πως ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ανθρώπου και της υγείας του!


Φωτογραφίες : giannitsa.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.