Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες


Στα 14,4 δισ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα κεφαλαίων για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες που ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Το έλλειμμα κεφαλαίων αντιπροσωπεύει τα κεφάλαια που πρέπει να συγκεντρώσουν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με το ΔΥΣΜΕΝΕΣ σενάριο προκειμένου να συμμορφωθούν με τον δείκτη επάρκειας που έχει θέσει η ΕΚΤ. 
Ειδικότερα για κάθε τράπεζα ξεχωριστά οι ανάγκες είναι οι εξής:
Alpha Bank: 263 στο βασικό και 2,743 στο δυσμενές
Eurobank: 339 στο βασικό και 2,122 στο δυσμενές
Εθνική: 4,6 στο δυσμενές
Πειραιώς: 2,213 στο βασικό και 4,933 στο δυσμενές
Οι τέσσερις τράπεζες έχουν διορία έως τις 6 Νοεμβρίου για να υποβάλουν στην Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών με τα οποία θα εξηγούν πώς προτίθενται να καλύψουν την υστέρηση κεφαλαίων. Κατόπιν αυτού θα ξεκινήσει μια διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. 
Στην Ολομέλεια η συζήτηση 
Εν τω μεταξύ, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους εισηγητές των κομμάτων, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, με το οποίο επικαιροποιούνται οι σχετικές διατάξεις του νόμου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ παράλληλα εισάγονται νέες ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου ως μηχανισμού ενίσχυσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ΕΚΤ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.