Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από 15 διαφορετικές χώρες τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι


Από 15 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, ήταν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, που έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Μια πρώτη λίστα έχει συνταχθεί από πληροφορίες από το Associated Press αλλά και άλλες πηγές, σύμφωνα με την Guardian, ωστόσο οι αριθμοί και οι λεπτομέρειες πιθανότατα θα αλλάξουν. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι 30 σοροί δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. 
Τα θύματα:
Αλγερία: Δύο Αλγερινοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές προσθέτοντας πως τα θύματα ήταν μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών και ένας άνδρας με το όνομα Kheireddine Sahbi, ένας βιολιστής που σπούδαζε στη Σορβόννη.
Βέλγιο: Τουλάχιστον τρεις Βέλγοι συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη με διπλή υπηκοότητα σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Βελγικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο ένας ονομάζεται Ελίφ Ντογκάν.
Βραζιλία: Δύο κάτοικοι Βραζιλίας σκοτώθηκαν στις επιθέσεις όπως δήλωσε η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ.
Βρετανία: Ένας άνδρας με το όνομα Νικ Αλεξάντερ σκοτώθηκε στις επιθέσεις, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως αρκετοί κάτοικοι της Αγγλίας είναι νεκροί.
Χιλή: Ένας άνδρας και μία γυναίκα, η ανιψιά του πρέσβη της Χιλής στο Μεξικό ήταν μεταξύ των νεκρών.
Η Γαλλία επιβεβαίωσε πως μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι οι: Aurélie de Peretti, 33 ετών, Guillaume Decherf, 43 ετών, Djamila Hud, 41 ετών Thomas Ιγιάντ, 34 ετών, Cedric Mauduit, Mathieu Hoche, Quentin Boulanger, 29 ετών, Λόλα Salines, Caroline Prenat, 24 ετών, Valentin Ribet, Breuil και Elodie, 23 ετών. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν στο Bataclan.
Μεξικό: Δύο από τους κατοίκους του Μεξικού έχασαν τη ζωή τους. Μία από τις γυναίκες κατέχει διπλή υπηκοότητα με τις ΗΠΑ, είναι η Nohemi Gonzalez. Ο Michelle Gil Jaimez με μεξικανική και ισπανική υπηκοότητα σκοτώθηκε επίσης.
Μαρόκο: Μία Μαροκινή σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε, σύμφωνα με την πρεσβεία στη Γαλλία.
Πορτογαλία: Δύο Πορτογάλοι υπήκοοι είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λισαβόνας. Ένας 63χρονος που ζει στο Παρίσι και εργάζεται στο Παρίσι στα μέσα μαζικής μεταφοράς σκοτώθηκε κοντά στο Stade de France, ενώ το δεύτερο θύμα που σκοτώθηκε στο Μπατακλάν, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1980.
Ρουμανία: Δύο Ρουμάνοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στο Βουκουρέστι.
Ισπανία: Ο 29χρονος Alberto Gonzalez Garrido σκοτώθηκε ενώ παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.
Σουηδία: Ένας Σουηδός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πυροβολισμούς και ένας άλλος σκοτώθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, που εξακολουθεί να ελέγχει τις πληροφορίες.
Ελβετία: Αναφορές για τραυματίες.
Τυνησία: Δύο νέοι Τυνήσιοι, αδερφές που ζούσαν στην γαλλική περιοχή Creusot και γιόρταζαν τα γενέθλια ενός φίλου τους στο Παρίσι είναι μεταξύ των θυμάτων.
Ηνωμένες Πολιτείες: Η 23χρονη Nohemi Gonzalez, μιας φοιτήτριας από την Καλιφόρνια σκοτώθηκε στις επιθέσεις, ανέφερε το πανεπιστήμιό της. Άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.
Πηγή: Guardian
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.