Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάτησε σκύλο με το Ι.Χ. του και τον εγκατέλειψε στον πεζόδρομο Γιαννιτσών


Το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου ένας ηλικιωμένος άνδρας πάτησε και τραυμάτισε με το Ι.Χ. τον αδέσποτο σκύλο που βλέπετε στη φωτογραφία, που εκείνη την ώρα βρισκόταν  ξαπλωμένος στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε μπροστά στα μάτια αυτοπτών μαρτύρων, αδιαφορώντας για το τι είχε συμβεί στο ζώο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κα Άννα Γέργου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι ο οδηγός μόλις εισήλθε στον πεζόδρομο, μια γυναίκα του επέστησε την προσοχή ότι μπροστά του υπάρχει ένας ξαπλωμένος σκύλος. Παρόλα αυτά ο οδηγός συνέχισε την πορεία του με αποτέλεσμα να πατήσει τον σκυλάκο εγκλωβίζοντας τον κάτω από το αμάξι του.
Οι θαμώνες από τις γύρω καφετέριες που είδαν το σκηνικό έτρεξαν αμέσως προς το μέρος του και του χτυπούσαν τα τζάμια για να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αλλά εκείνος αντί να κατέβει για να δει σε τι κατάσταση είναι το ζώο και να το μεταφέρει στο κοντινότερο κτηνιατρείο, έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να πατήσει για δεύτερη φορά τον σκυλάκο. Στη συνέχεια πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε, αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες πρόλαβαν και κράτησαν τον αριθμό της πινακίδας του Ι.Χ. του. Ο σκυλάκος έντρομος και τραυματισμένος εξαφανίστηκε από τον πεζόδρομο και παρά τις μέχρι στιγμής προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.
Οι αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών για το περιστατικό, η οποία επικοινώνησε με το Α.Τ. Γιαννιτσών, όπου έμαθε ότι ο ηλικιωμένος οδηγός είχε καταθέσει πριν από λίγη ώρα ότι χτύπησε με τ’ αμάξι του αδέσποτο σκύλο, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε, πετάχτηκε στη μέση του πεζόδρομου και ήταν αδύνατον να τον αποφύγει. Όπως αναφέρει η κα Γέργου προφανώς κάποιος τον συμβούλεψε να προβεί σε αυτή την κατάθεση ευελπιστώντας ότι δεν θα υποστεί τις συνέπειες της πράξης του όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για την εγκατάλειψη ζώου που τραυμάτισε.
Ήδη 5 αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών ότι θα καταθέσουν στο Α.Τ. Γιαννιτσών για να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του ασυνείδητου οδηγού ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Η κα Γέργου συγχαίρει τους νέους ανθρώπους που αμέσως κινητοποιήθηκαν μόλις είδαν τι είχε συμβεί, ενώ η συμβολή τους στην υπόθεση ήταν καθοριστική.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αχ βρε τον "κακομοιρη" ... τον οδηγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αγαπάμε και τα προσέχουμε τα ζώα. Η κατάσταση όμως με τα αδέσποτα που ορμάνε σε περαστικούς και επίσης κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν ξεφεύγει - αν δεν έχει ήδη ξεφύγει. Πρέπει κάποιος επιτέλους να πάρει μέτρα: http://www.iefimerida.gr/news/109286/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.