728x90

Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημειώθηκε στις 9:10 και έγινε αισθητός τόσο στην Αθήνα όσο και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,1 βαθμοί Ρίχτερ και 5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα. Ενώ με μέτρηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν ισχυρότερη και συγκεκριμένα 6,8 Ρίχτερ. 
Ο εστιακός χώρος εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα της Λευκάδας στον υποθαλάσσιο χώρο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, μέχρι τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα. Επίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και όλα τα νησιά του Ιονίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη της Λευκάδας δεν υπάρχουν ζημιές, ωστόσο, οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι καθώς ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα δυνατός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code