Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ισχυρός σεισμός στη Λευκάδα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημειώθηκε στις 9:10 και έγινε αισθητός τόσο στην Αθήνα όσο και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,1 βαθμοί Ρίχτερ και 5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα. Ενώ με μέτρηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν ισχυρότερη και συγκεκριμένα 6,8 Ρίχτερ. 
Ο εστιακός χώρος εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα της Λευκάδας στον υποθαλάσσιο χώρο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, μέχρι τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα. Επίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και όλα τα νησιά του Ιονίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη της Λευκάδας δεν υπάρχουν ζημιές, ωστόσο, οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι καθώς ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα δυνατός.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.