Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχονται 1.000 ανακριτές της Frontex


Για να σφραγίσουν τα σύνορα μας σε μετανάστες και τρομοκράτες - Θα τους εξετάζουν έναν έναν - Θα παρακολουθούνται έως και 18 μήνες προτού τους χορηγηθούν άδειες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Λίγες ημέρες μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε με τη Frontex και τις απειλές περί αποπομπής της Ελλάδος από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης Σένγκεν, η Ευρώπη σχεδιάζει την αποστολή πλέον των 1.000 ανακριτών της Europol για έλεγχο των διερχομένων από τα σύνορά μας.
Σύμφωνα με ανώτατες διπλωματικές πηγές της Ευρώπης, ήδη ετοιμάζεται η προώθηση σχεδίου αποστολής ανακριτικών δυνάμεων σε χώρες εισόδου μεταναστευτικών ροών με στόχο τον αρτιότερο έλεγχο των εισερχομένων και την αποτροπή στη «βάση» πιθανών τρομοκρατών και τζιχαντιστών. Το σοκ από το χτύπημα στη Γαλλία και η απειλή διαρκείας οδηγούν τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες-στόχους να απαιτούν ακόμα πιο ασφυκτικούς ελέγχους, ιδιαίτερα από τη χώρα μας, η οποία δίνει την εικόνα ξέφραγου αμπελιού. Και όλα αυτά με σκοπό να μην έχουν τη δυνατότητα εύκολης προώθησης στην Ευρώπη παράνομοι και ύποπτοι μουσουλμάνοι.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν σύμφωνα με το «ΘΕΜΑ» ότι το εν λόγω πανευρωπαϊκό ανακριτικό σώμα, που ήδη μελετάται και σχεδιάζεται και πολύ σύντομα θα το δούμε στη χώρα μας, θα αποτελείται από περίπου 1.000 άτομα (ίσως και περισσότερα), τα οποία, εν είδει μιας διεθνούς υπηρεσίας συλλογής πληροφοριών υπό τη σκέπη της Europol, θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχων στα ευρωπαϊκά σύνορα (δηλαδή κυρίως στη χώρα μας, που αποτελεί βασική πύλη εισόδου) αλλά και σε τρίτες χώρες εάν καταστεί αναγκαίο. 
protothema.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.