Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινηματογραφική λέσχη 2ου ΓΕΛ Έδεσσας


Η Πόλη μας αγαπά τον Κινηματογράφο
Οι νέοι της θέλουν να τον γνωρίσουν
H κινηματογραφική Λέσχη του 2ου  ΓΕΛ Έδεσσας θα προβάλει την Παρασκευή 08/01/2016 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου την ταινία «Οι άθικτοι» (The Intouchables), 2011, σκηνοθεσία/σενάριο: Olivier Nacache, Eric Tolerano.
Η προβολή είναι η πρώτη από τις τέσσερις που θα πραγματοποιηθούν κατά το μήνα Ιανουάριο. Την Παρασκευή 15/01/2016 θα προβληθεί η ταινία «Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» (American History X) 1998, σκηνοθεσία: Tony Kaye , σενάριο: David Mc Kenna.
Την Παρασκευή 22/01/2016 προγραμματίσθηκε η ταινία «Παράδεισος στη Δύση» (Eden ά l’  Quest), 2009, σε σκηνοθεσία Κ. Γαβρά και  σενάριο Κ. Γαβρά και Jean Claude Grumberg.
Η τελευταία προβολή για τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/01/2016 και αφορά στην ταινία «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» (Monsieur Lazhar) 2011, σκηνοθεσία & σενάριο: Philippe Falardeau
Το πρόγραμμα προβολών της Λέσχης για τους επόμενους μήνες (Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο), θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της θα φιλοξενήσει και το σχολικό  πολιτιστικό πρόγραμμα «Αντιρατσιστικός και Αντιπολεμικός Κινηματογράφος», μέσω του οποίου το 2ο ΓΕΛ, οι καθηγητές – συντονιστές και οι μαθητές που το στελεχώνουν επιχειρούν μια ουσιαστική γνωριμία των παιδιών με τον καλό κινηματογράφο, σε μια εποχή που η πόλη μας στερείται κινηματογράφου. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, θα ακολουθεί συζήτηση συντονισμένη κάθε φορά από διαφορετική ομάδα. Ο σκοπός αυτής της συζήτησης είναι να προσεγγίζεται και να εκτιμάται ολιστικά η ταινία (θέμα, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική, ηθοποιία), αλλά και να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να εκφέρουν λόγο.
Η τέχνη του κινηματογράφου να συναντά την τέχνη του λόγου
Οι επιλογές των ταινιών στο πλαίσιο του προγράμματος γίνονται από την ομάδα των μαθη-τών και των καθηγητών με αξιοποίηση και της ταινιοθήκης του πολιτιστικού συλλόγου "Μέγας Αλεξάνδρος", του οποίου η συμβολή στη λειτουργία της Λέσχης είναι πολύ σημαντική. Οι  κ.κ. Δ. Μούσιος και Τ. Μπέλμπας είναι εξαιρετικοί αρωγοί στο όλο το εγχείρημα, ενώ η ανταπόκριση του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης υπήρξε άμεση και παραγωγική στο αίτημα του Σχολείου για τη συνδρομή τους.
Οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης του 2ου ΓΕΛ απευθύνονται στους μαθητές όλων των σχολείων της πόλης, αλλά και σ' όλους τους συμπολίτες που αγαπούν τον κινηματογράφο.    
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 2ου ΓΕΛ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΤΙΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ  ΩΡΑ 20:00 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.