Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ζαλίζει» το ποσό που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!


Μεγάλη κουβέντα γίνεται μεταξύ του κόσμου του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο…) αναφορικά με το ύψος των χρημάτων που έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης στον Δικέφαλο, από τη μέρα που μπήκε στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ.
Σύμφωνα με τις «off the record» επεξηγήσεις που έδωσε ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2015 (όπου αποφασίστηκε μία νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψος 6 εκ. ευρώ), ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη βάλει στον Δικέφαλο 59 εκ. ευρώ.
Μαζί με τα 6 εκ. ευρώ τις τρέχουσας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την οποία αναμένεται να καλύψει ολόκληρη και πάλι ο «Τσάρος» του Δικέφαλου, η επένδυσή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα φτάσει στα 65 εκ. ευρώ!
Ο Σαββίδης έχει βάλει ήδη 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έχει δώσει και ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκ. ευρώ (το οποίο μπορεί να μετοχοποιήσει στο μέλλον) για να υπάρξει ταμειακή ρευστότητα στην ομάδα και θα βάλει άλλα 6 εκ. ευρώ τους επόμενους μήνες για να καλύψει και την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Γιατί δεν μετοχοποιεί άμεσα, ακόμη και στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα 9 εκ. ευρώ που έβαλε στην ομάδα με μορφή ομολογιακού δανείου μέσα στο 2015;
Διότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο προς το παρόν, αλλά θα το κάνει στο μέλλον και μετά τις 27 Απριλίου του 2016 όταν καταστεί δυνατόν.
Κι αυτό διότι το ομολογιακό δάνειο των 9 εκ. ευρώ, δόθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απόφαση που λήφθηκε στη γενική συνέλευση που έγινε 27/4/2015 και την σημείωση ότι μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές τουλάχιστον ένα χρόνο μετά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:
«Σύμφωνα με την απόφαση της από 27-4-2015 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, το δικαίωμα μετατροπής ομολογιών σε μετοχές μπορεί να ασκηθεί για πρώτη φορά ένα (1) έτος από την Ημερομηνία Έκδοσης του Δανείου.
Εφεξής θα μπορεί να ασκείται ανά έτος, την αντίστοιχη ημερομηνία κάθε έτους με την Ημερομηνία Έκδοσης του Δανείου («Ημερομηνία Μετατροπής»).
Εάν οποιαδήποτε από τις ανωτέρω ημερομηνίες δεν είναι Εργάσιμη Ημέρα, το δικαίωμα μετατροπής μπορεί να ασκηθεί κατά την αμέσως επόμενη Εργάσιμη Ημέρα, η οποία θα νοείται ως Ημερομηνία Μετατροπής».
Συνεπώς η μετοχοποίηση του ομολογιακού δανείου του Ιβάν Σαββίδη (ύψους 9 εκ. ευρώ) θα γίνει μετά τις 27/4/2016 και όταν υπάρξει επόμενη (όχι η τρέχουσα) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…
inpaok.com
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΠΟΣΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ Π. Α. Ο. Κ. ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ, ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.