Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πούτιν: Η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς


Την «καθοριστική συμβολή του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε. θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.
Όπως είπε, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος - Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. 
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, να εμπεδωθεί η ειρήνη, αλλά να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή του Ισλαμικού Κράτους, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.