Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίτιμος δημότης Έδεσσας ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου&Αγίου Βλασίου Ιερόθεος (φωτο)


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ο  Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Έδεσσας.
Τον Σεβασμιότατο  υποδέχτηκαν εγκάρδια όλοι οι παρευρισκόμενοι πολίτες και κληρικοί, όπως επίσης και ο Μητροπολίτης Ιωήλ. Αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, με τον Μητροπολίτη Ιωήλ να χαρίζει στον πνευματικό του αδεφό ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου να παραδίδει στον Σεβασμιότατο τον πάπυρο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, με την οποία ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης και του δώρισε ένα σταυρό, σύμβολο της χριστιανικής πίστης. Με τη σειρά του Μητροπολίτης Ιερόθεος δώρισε στον Δήμαρχο ένα πίνακα του λιμανιού  της Ναυπάκτου και  στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διακονία του στην Έδεσσα, αλλά και στο μετέπειτα έργο του στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο, όπου παρουσιάζει τα βιβλία του και κηρύττει το λόγο του Θεού. 
 

Οι δύο Ποιμενάρχες είναι παλαιοί γνώριμοι από λαϊκοί Ιεροκήρυκες στο Νομό μας, έχοντας τον ίδιο πνευματικό πατέρα τον μακαριστό  Καλλίνικο. Ακολούθησε γεύμα στο Κέντρο των Καταρρακτών. Η φιλοξενία του Δημάρχου Έδεσσας ήταν και  άψογη και ανάλογη των περιστάσεων. 
Φωτορεπορτάζ Κοσμάς Καρατσώρης - Έδεσσα τηλ: 6944500323
   
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.