Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βίντεο ρατσισμού στον ΗΣΑΠ: Σεκιουριτάς διώχνει άνδρα από την Αφρική χωρίς λόγο


«Έλα βγάλ'το» έλεγε ο υπάλληλος και προσπαθούσε να διώξει τον μετανάστη από την Αφρική που μετέφερε μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα
Βίντεο με την απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι του ΗΣΑΠ ανέβηκε στο διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις. Το βίντεο ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής από την χρήση «katrin mast» και καταγράφει ένα περιστατικό μεταξύ του υπαλλήλου και ενός αφρικανού μετανάστη, επιβάτη σε βαγόνι.
Ο άντρας από την Αφρική μεταφέρει μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα σε ένα άδειο - δεν έχει παρά ελάχιστους επιβάτες - βαγόνι. Ο υπάλληλος τον πλησιάζει και σε επιθετικό τόνο του φωνάζει πως δεν πρέπει να έχει την αποσκευή εκεί, αλλά μόνο στο τελευταίο βαγόνι του συρμού - κάτι δηλαδή που ισχύει για τα ποδήλατα. Το ζήτημα όμως δεν δημιουργείται από αυτή καθεαυτή την παρατήρηση του υπαλλήλου, αλλά από το ύφος του και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί προς τον μετανάστη, που πολλοί χαρακτηρίζουν έως και ρατσιστική.
«Έλα, βγάλ'το», του λέει, σπρώχνοντας τα πράγματα, ενώ ο αφρικανός αρνείται ισχυριζόμενος πως κάθε μέρα έχει τα πράγματά του εκεί χωρίς πρόβλημα. «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» λέει σε άλλο σημείο ο υπάλληλος, ενώ στο βίντεο ακούγεται και ένας άλλος επιβάτης, να λέει στον μετανάστη να βγάλει τα πράγματά του για τα ησυχότερα. 
Το περιστατικό λήγει μόνο όταν παρεμβαίνει η γυναίκα που καταγράφει το βίντεο. Λέει στον υπάλληλο πως πουθενά «μπροστά» δεν αναγράφεται τέτοιος κανονισμός για τις αποσκευές, όπως ο ίδιος «επιχειρηματολογεί» προς τον μετανάστη και πως οι αποσκευές είναι δικές της και θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία. Τελικά ο υπάλληλος βγαίνει από τον συρμό και το δρομολόγιο ξεκινά κανονικά.

Η ΣΤΑΣΥ ζητά την απομάκρυνση του σεκιούριτι

Η ΣΤΑΣΥ καταδίκασε, πάντως, τη συμπεριφορά του υπαλλήλου σεκιούριτι του ΗΣΑΠ προς έναν Αφρικανό επιβάτη και με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας, γνωστοποίησε ότι ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του από το δίκτυό της.
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από μια επιβάτη και αναρτήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Διαδίκτυο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και οργή για τον υπάλληλο.
Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» τονίζει πως «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), υπάλληλο της εταιρείας JCB με την οποία υπάρχει συνεργασία, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου.
Όπως τονίζεται, «η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των "Σταθερών Συγκοινωνιών" εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Οταν προκειται για μεταναστες ολα τα μμε κ το ιντερνετ περνει φωτια

    .το 2010 στην αθηνα κ συγκεκριμενα στη γαβδα σκοτωσαν αλβανοι νεαρη ελληνιδα 25χρονων ολα τα μμε τσιμουδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Γκραβα ηθελα να γραψω...εχω σιχαθει ολους π το παιζουν προχωρημενοι μη ρατσιστες κλπ ...ολοι οι προσφυγες ερχονται εδω περα κ εχουν κ απαιτησεις φαγητο -στεγη κ ο ελληνας ανεργος στα παγκακια!!!δεν ειπα να τους σκοτωσουμε αλλα ας φροντισει επιτελους αυτο το κωλοκρατος πρωτα τους ελληνες κ υστερα βοηθαμε κ τους ξενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "δεν λέω να τους σκοτώσουμε".. Μην κάνεις λάθος. Αυτό ακριβώς λες. Γιατί η λογική "πρώτα ο Έλληνας" είναι η λογική του φασισμού που θέλει να σκοτώσουμε τους διαφορετικούς από εμας. Υ.Γ. Δεν υπάρχει διαχωρισμός σε Έλληνες και Ξένους. Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι μεταξύ καταπιεστών και καταπιεζόμενων

      Διαγραφή
  3. Μπραβο ρε κοπελια μας ξεντροπιασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ "ΧΑΖΕΨΕΙ" ΤΕΛΕΙΩΣ....ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λιγα χρονια που θα μαστε σ αυτη τη χωρα 1ξενος ενας εληνας θα καταλαβεις τι εννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε πανε ενα 2 ημερο στην αθηνα να περπατας στο δρομο κ να μη βλεπεις ουτε εναν ελληνα παρα μονο ιρανους πακιστανους κουρδους κλπ κλπ κ μετα ελα να μιλησεις....ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ..ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.