Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η παρουσίαση του παραμυθιού "Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον" στην Αριδαία (φωτο)


Το πρώτο παραμύθι στην ποντιακή διάλεκτο, ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι στο αναγνωστικό κοινό.
Το πρωί της Κυριακής 14/2/2016 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον» του Κοσμά Τσίναλη στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας. Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε το Βιβλιοπωλείο «Συμβολή».
Η εισήγηση της φιλολόγου και εκπαιδεύτριας της ποντιακής διαλέκτου, Αναστασίας Μαχαιρίδου με θέμα «Η ποντιακή διάλεκτος: Για να μην αποτελεί παρελθόν», μετέφερε σημαντικές γνώσεις και συγκινήσεις στους παρευρισκόμενους.
Αποσπάσματα από το παραμύθι ανάγνωσε η Ροζαλία Γαβριηλίδου με τη μουσική υπόκρουση του Διογένη Αϊνατζή, οποίος στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του, μίλησε για το cd που συνοδεύει το βιβλίο και το μουσικό όργανο, την κεμετζέν, που τόσο καλά γνωρίζει.
Ο συγγραφέας, Κοσμάς Τσίναλης, συγκινημένος, αναφέρθηκε στα κίνητρα που τον οδήγησαν σ αυτό το όνειρο, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, για την πραγματοποίησή του και υπέγραψε αφιερώσεις σε βιβλία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.