Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας στην περιοχή των Μεγάλων Λιβαδίων


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia θα πραγματοποιήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξόρμηση στην περιοχή των Μεγάλων Λιβαδίων. 
Από το σημείο Πραματάρι με το παντεποπτικό παρατηρητήριο θα κινηθούμε μέσα από το γραφικό Στραβοπόταμο με τη φιδογυριστή μορφή και τα ξύλινα γεφυράκια. Μετά από μία ώρα χαλαρής πεζοπορίας θα βγούμε στο χώρο αναψυχής του Δασαρχείου Γουμένισσας. Εδώ μπορούν όσοι θέλουν να σταματήσουν μετά τη σύντομη πεζοπορία και να κάνουν ένα πικνίκ ώσπου να επιστρέψει και η υπόλοιπη ομάδα. 
Η δε υπόλοιπη ομάδα, ακολουθώντας το χωματόδρομο καθώς και μονοπάτια, θα πραγματοποιήσει ανάβαση στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Πάικου, το Καντάστι, με ύψος 1607 μέτρα. Από το Καντάστι υπάρχει θέα προς τον κάμπο του Κιλκίς, καθώς και προς την ΠΓΔΜ. Αυτό το κομμάτι της διαδρομής είναι μιάμιση ώρα.
Διάρκεια: 
Πραματάρι-Στραβόρεμα 1 ώρα
Στραβόρεμα-Καντάστι 1,5 ώρα
Στη συνέχεια μπορούμε να πιούμε ένα ζεστό τσάι ή έναν καφέ ή κι ένα μεζέ στα Μεγάλα Λιβάδια.
Αρχηγός: Αλέξανδρος Μυλωνάς - 6945425524
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.