Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερωτική συνάντηση αγροτών στο Ξενιτίδιο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας


Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αγροτών στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.
Οι αγρότες τάχθηκαν κατά των κυβερνητικών προτάσεων και ανέλυσαν την μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί και τις κινήσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν. Στην συνάντηση έγινε αναφορά στα αιτήματα που είναι:
Το διεκδικητικό πλαίσιο κινείται στον άξονα  ΑΓΡΟΤΗΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
1 .«ΑΓΡΟΤΗΣ» :  κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση  την ισχύουσα νομοθεσία . Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες»ή «ελεύθεροι επαγγελματίες» 
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13%    προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις  που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα.( αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά  ενοίκια  του εδάφους,  τους  τόκους  των ιδίων κεφαλαίων.) και άμεση νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών αγρεργατών.
Αφορολόγητο της προσωπικής εργασίας του Αγρότη
Αφορολόγητο  της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη
Αφορολόγητο των  αποζημιώσεων.
Αποσβέσεις
Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση  με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου.
Συνεταιρισμένοι Αγρότες.
3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Παραμονή του ΟΓΑ ως κύριου ασφαλιστικού φορέα τω αγροτών (υγεία +  συνταξιοδότηση)
Καμμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές .
Διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης των αγροτών με την ασφάλιση σ αυτόν, όλων των αγρεργατών ( Ελλήνων και αλλοδαπών) μέσω του εργοσήμου.
Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή αναλογιστική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας  υγιής και αυτόνομος ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τον αγρότη – ασφαλισμένο.
4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ :      
Αμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μετταρύθμιση , και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για  το κόστος παραγωγής, την
χρηματοδότηση του τομέα , τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν    
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΑΡΙΔΙΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΕ? ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 'ΜΑΓΑΖΙ'? ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ (ΒΛΕΠΕ MARFIN BANK).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α! ρε! ευκολόπιστοι αγρότες! όλα αυτά που ζητάτε η ΝΔ σας τα είχε δώσει, εκτός φυσικά το μεροκάματό σας να αφαιρείται από το εισόδημα. και εσείς φυσικά παρασυρθήκατε από τη γιαλατζή αριστερά και ψηφίσατε βρίζοντας τη ΝΔ. τώρα θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέρμα μπας και βάλετε μυαλό. «Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και την φορολόγηση με τα τεκμήρια διαβίωσης η ΝΔ την είχε κάνει ...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.