Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όταν η κριτική φτάνει στην εμπάθεια


Αν και η Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα δεν συνηθίζει να απαντά σε δημοσιεύματα άλλων ηλεκτρονικών μέσων, κρίθηκε σκόπιμο να το πράξει προς γνώση όσων έχουν την ανάγκη να κρίνουν αλλά ΕΣΡ.
Κατανοώντας ότι ο/η συντάκτης του κειμένου αγνοεί βασικούς νομικούς όρους, στοιχείο όμως απαραίτητο εφόσον προτίθεσαι να ασκήσεις κριτική σε παρόμοια δημοσιεύματα, γνωστοποιούμε τα παρακάτω: 
Ο Χρόνος τέλεσης της πράξης, της κλοπής , πολλές φορές είναι διαφορετικός από το χρόνο που αυτή εξιχνιάζεται. Άλλωστε γι’ αυτό και δίνει ο Νομοθέτης χρονικό όριο στην Αστυνομία, 5/15 και 20 έτη, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης, να εξιχνιάσει μια υπόθεση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ανθρωποκτονίας στην περιοχή μας στο οποίο ο χρόνος τέλεσής του από το χρόνο εξιχνίασής του απέχει 18 ολόκληρα χρόνια, δύο χρόνια δηλαδή πριν την παραγραφή του. 
Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον την Κοινής Γνώμης εστιάζεται τόσο στην πληροφόρηση ενός γεγονότος που συνέβη στην περιοχή του και άπτεται της ασφάλειάς του, όσο κυρίως στην εξιχνίασή του που ενισχύει το αίσθημα αυτό. 
Τέλος επισημαίνουμε ότι  η υπευθυνότητα και εγκυρότητα κρίνονται καθημερινά από τρίτους, που δεν είναι άλλοι από τον κόσμο που παρακολουθεί και έχει και την ωριμότητα αλλά και τη  μνήμη να κρίνει, σε ένα περιβάλλον πάρα πολύ μικρό που ο ένας γνωρίζει τον άλλον σαν κάλπικη δεκάρα.  


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.