Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σκύδρας: Καλούμε το Δήμο να προτείνει χώρο για τους πρόσφυγες


Η Οργάνωση Μελών Σκύδρας συμμετέχει στο κίνημα αλληλεγγύης που εκδηλώνει ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και τις εμπόλεμες περιοχές της «γειτονιάς μας». 
Πολλές ομάδες πολιτών και πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται στη Σκύδρα και τα χωριά μας δείχνουν την υψηλή αίσθηση ευθύνης του λαού μας. Η ακραίες τοποθετήσεις και συμπεριφορές αφορούν μικρή μειοψηφία. Δεν μπορούν να εκφράζουν τους ανθρώπους της Σκύδρας. 
Οι κάτοικοι της Σκύδρας και των χωριών μας, σε μεγάλο ποσοστό, ήταν και οι ίδιοι πρόσφυγες. Ξέρουν από Προσφυγιά. 
Καλούμε τους πολίτες, τους φορείς και κάθε συλλογικότητα να ξεδιπλώσουν κι άλλες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Καλούμε το Δήμο Σκύδρας, την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να προτείνουν χώρο όπου θα γίνει προσωρινός καταυλισμός για μια μικρή ομάδα προσφύγων, ανάλογα με τις δυνατότητες του Δήμου μας, όπου θα φιλοξενηθούν  μέχρι να πάρουν την άδεια για την χώρα προορισμού τους. 
Όλοι οι Δήμοι οφείλουν να προτείνουν χώρους και να αναλάβουν μέρος του προσφυγικού προβλήματος, που υπερβαίνει την Κυβέρνηση, τη χώρα μας και την Ευρώπη. Είναι πατριωτικό καθήκον να αναλάβουμε μέρος της ευθύνης!
Οι προσφυγικές ροές αφορούν όλο τον κόσμο και σε κάθε περίπτωση δεν ευθύνεται η χώρα μας γι αυτές. Είναι γνωστός ο ένοχος και λέγεται ιμπεριαλισμός. Πάνω από τα ερείπια του πολέμου στη Συρία και αλλού, δεν είναι όλοι θλιμμένοι. Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για τις ευκαιρίες που έρχονται και τα κέρδη που τους περιμένουν … 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Τοπικές Κοινότητες, οι Δήμοι και η Περιφέρεια οφείλουν να αναλάβουν  με ανθρωπιστική ευαισθησία και υπευθυνότητα, πρωτοβουλίες για το προσφυγικό (και σε μεγάλο βαθμό το κάνουν). 
Καλούμαστε όλοι και  όλες να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας, στην κοινή προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Θα είμαστε παρόντες!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ε ρε κλοτσίδια που θα φάτε,να τους πάρετε στα σπίτια σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      και ποιος ειναι ο ΞΥΡΙΖΑ ρε μαγκες;
      βιτρινα του πασοκ παλι στην εξουσια ειναι.

      Διαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ 2 ΤΗΣ ΕΚΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους. Εγώ προτείνω να τους πάρουν στα σπίτια τους.
    Που είναι αυτοί όταν ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε ένα κουλούρι στα σχολεία του δήμου Σκύδρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν τους θέλουμε στο νομό μας.Πως το λένε πιο απλά? γιατί τέτοια επιμονή για εδω πάνω? αφου τα σύνορα δεν ανοιγουν.Ας τους πάνε κοντα σε κανα λιμάνι.Κάποιοι τελικά στη Νότια ελλάδα την έκαναν καλά την οργάνωση τους...εμεις κορόιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ επικίνδυνα γεγονότα χωρίς να μας ρωτήσουν. Γιατί όλοι στην Κ Μακεδονία και όχι στην Πελοπόννησο; Τι σχέδια υπάρχουν για τη περιοχή μας. Μαροκινοι αλγερινοι Πακιστανοι Σομαλοι αυτούς ξεφορτωνουν στην αυλή μας.
    Να προσέχουμε πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΦΑΣΙΣΤΙΛΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΗΛΙΘΙΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΗΛΙΘΙΕ Ε ΗΛΙΘΙΕ

      Διαγραφή
  6. Εσεις τους ελληνες που πεινανε τους πηρατε σπιτι σας. Πρεπει λιγο να κοψετε τα επιχειρηματα δημοτικου. Γυμνασιο δε βγαλατε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστείτε μια πολιτική που θα αντιμετώπιζε τους πρόσφυγες με ξενοφοβικά σύνδρομα. Με βία, πνίγοντας τους πρόσφυγες πριν πλησιάσουν οι βάρκες. Φυλακίζοντας όσους τα κατάφερναν να φτάσουν. Καταγγέλλοντας την σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες. Δολοφονώντας κρυφά πρόσφυγες. Δέρνοντας προσφυγόπουλα. Αυτά δεν εισηγείται η Χ.Α. και άλλοι ακραίοι; Η Ελλάδα θα ήταν στο τσιγκέλι, ως χώρα. Θα βγαίναν ταξιδιωτικές οδηγίες από τις ΗΠΑ και αλλού, ως χώρα που οι ξενοφοβία είναι στα ύψη και θα έπρεπε να αποφεύγουν οι τουρίστες κλπ κλπ. Συμφωνώ με την άποψη του καθηγητή Γραμματικάκη (εκείνος ο αστροφυσικός) που είναι ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, που εκτιμά ότι "ευτυχώς που η συγκυρία έφερε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση". Είπε κι άλλα που με βρίσκουν σύμφωνο: "Όλοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του για το προσφυγικό, ενώ δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο τεράστιο πρόβλημα είναι και σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η πατρίδα μας με αυτό και πρέπει να μετράμε περισσότερο τα λόγια μας". Αυτό λέω κι εγώ. Να μετράμε περισσότερο τα λόγια μας. Το προσφυγικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με άλλο τρόπο πέρα από μια ευρωπαϊκή λύση. Να διοχετευθούν οι προσφυγικές ροές αναλογικά σ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δες το αλλιώς

    http://www.karatzova.com/2016/03/hotspot_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.