Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκαταλείπουν το χωριό Χαμηλό οι πρόσφυγες και επιστρέφουν στον καταυλισμό της Ειδομένης


Εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός καταυλισμού της Ειδομένης παραμένοντας στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος των Σκοπίων. Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ. 

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού των Σκοπίων, ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες χίλιοι περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους. Κατόπιν αυτού κατά ομάδες οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Χαμηλό και επιστρέφουν στον καταυλισμό όπου οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες καθώς βρέχει από το πρωί και το κρύο είναι δυνατό.
Ο οικισμός Χαμηλό της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης του Δήμου Παιονίας ήταν χθες στο επίκεντρο, αφού με απευθείας συνδέσεις πολλά ξένα δίκτυα από την πλατεία του χωριού (φωτο) μετέδιδαν τις εξελίξεις στο προσφυγικό θέμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης Τάσος Παπαδόπουλος (φωτο), βραδινές ώρες χθες ανέφερε: Το μεσημέρι περί ώρα 13:30΄ ανθρώπινο καραβάνι 4.000 περίπου προσφύγων - μεταναστών από την Ειδομένη κατευθύνθηκε στο Χαμηλό, με σκοπό να περάσουν στα Σκόπια από αφύλακτη μεθοριακή διάβαση. Μετά από πορεία δυόμιση ωρών περίπου περνώντας με σχοινιά μέσα από το ποτάμι "Μαρελέκα" αρκετοί κατόρθωσαν να περάσουν στα Σκόπια. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.