Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο Ράντοβαν Κάρατζιτς


Σε κάθειρξη 40 ετών καταδικάστηκε σήμερα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, το 1995, και για άλλες εννέα κατηγορίες που αφορούσαν εγκλήματα πολέμου.
Ο 70χρονος πρώην πολιτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων κρίθηκε ένοχος για τις 10 από τις 11 κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Απαλλάχθηκε μόνο για την κατηγορία της γενοκτονίας σε επτά κοινότητες της Βοσνίας.
"Ράντοβαν Κάρατζιτς, το δικαστήριο σας καταδικάζει σε κάθειρξη 40 ετών", ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ο-Γκον Κουόν.
Στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το 1995, τη μεγαλύτερη που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχασαν τη ζωή τους 8.000 μουσουλμάνοι.
Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Ζέιντ Ρά'αντ Αλ Χουσέιν, χαρακτήρισε "εξαιρετικά σημαντική" την απόφαση του δικαστηρίου για τον Κάρατζιτς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόκειται για μια προειδοποιήση στους εθνικιστές ηγέτες σε όλη την Ευρώπη, αλλά και αλλού, οι οποίοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το εθνικιστικό συναίσθημα και να μετατρέψουν τις μειονότητες σε αποδιοπομπαίους τράγους.
"Το μήνυμα αυτής της δίκης είναι ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου", πρόσθεσε ο Ζέιντ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. πραγματικα ο ανθρωπος αυτος ζουσε μαζι με καποιες χιλιαδες και εκατομυρια ανθρωπους μαζι ησυχα στ περιοχη του και ξαφνικα κατι το αορατο το δεν ξερω πιο αρχισε την την την ....... ελευθερια απο τιιιιι..... βρε ουστ απο δω μασονι του εξω απο δω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτον τον βρηκαν και τον καταδικασαν. τον μπλερ τον μπους και τους αλλους εγκληματιες για τις εισβολες στο ιρακ στο αφγανισταν και αλλού δεν μπορουν να τους βρουν και να τους δικασουν για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας; αν ο καρατζιτς εχει αιμα στα χερια του, αυτοί καθημερινά λουζονται με αιμα αθώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκεινο το καλο παιδι ο ταξιμ θατσι που απο τρομοκρατης εγινε και πρωθυπουργος του κοσοβου τιποτα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΟΤΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία γράφεται πάντα απο τους νικητές. Αυτή η δίκη σε τίποτα δεν έχει να κάνει με τη δικαοσύνη. Είναι απλά μια δίκη όπου οι νικητές δικάζουν τους ηττημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν βρουν κάποιον πατριώτη απέναντί τους, κατασκευάζουν μια προβοκάτσια και του παιρνουν το κεφάλι.
    Είναι γνωστοί η φράση του Μιλόσεβιτς:
    «-Ρωτήστε τον Ζακ Σιράκ για τη Σρεμπρένιτσα!»
    Ή λοιπόν κάνεις τα κέφια στους ξένους πατρώνες ή καταλήγεις σαν τον Κάραζιτς.
    Αλήθεια οι δικοί μας πολιτικοί τι΄ από τα δυό προτιμάνε;
    ΣΤα 4!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποιοι πολιτικοι ρε παιδια
    ξερετε οτι ο στρατος μας παραγγειλε 100000 μπλουζακια λευκα απο κινα.
    αρε καμμενε πατριωτη που εισαι !?
    ξερεις ποσες βιοτεχνιες μικρες εχει η βορ.ελλας
    ξερεις??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.