Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη στα κέντρα φιλοξενίας - Ένα λεωφορείο στα Γιαννιτσά


Κύμα φυγής-ανάσα για την Ειδομένη εκδηλώνεται το τελευταίο διήμερο, με οικογένειες προσφύγων να εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες τον καταυλισμό μετά τα βίαια γεγονότα της Κυριακής, αναζητώντας ασφαλέστερο τόπο διαμονής σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.

Μέσα σε δύο ημέρες περισσότεροι από 800 πρόσφυγες αναχώρησαν από τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, με συνολικά 15 λεωφορεία -7 τη Δευτέρα και άλλα 8 μέχρι χθες το απόγευμα-, την ώρα που πολλοί ακόμη περίμεναν στη σειρά για αναχώρηση. Προορισμός των περισσοτέρων ήταν ο νέος χώρος φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου, ενώ με ένα λεωφορείο μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά και άλλοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 «Μετά τα γεγονότα της Κυριακής καταλάβαμε πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος και δεν πρόκειται να επιτρέψω στον εαυτό μου να ξαναζήσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Τα παιδιά μου τρομοκρατήθηκαν και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαουάς, Κούρδος Γεζίντι από το βόρειο Ιράκ, ενώ φορτώνει τα πράγματά του σε ένα από τα λεωφορεία.

Όλοι όσοι είναι παρόντες δηλώνουν κουρασμένοι από την κατάσταση στον καταυλισμό της Ειδομένης κι ευελπιστούν πως οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας θα είναι καλύτερες.
Ορισμένοι, μάλιστα, δεν διστάζουν να πάρουν μόνοι τους το λεωφορείο προκειμένου να βρεθούν σε κάποιο κέντρο για το οποίο έχουν «καλές συστάσεις», όπως λένε, από γνωστούς τους που έχουν ήδη πάει εκεί.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.