Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ενημερωτική εκδήλωση για την ποντιακή διάλεκτο στο Ριζό Πέλλας (φωτο)


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Ριζο Πέλλας από τον Ποντιακό Σύλλογο του χωριού. Προσκεκλημένη ομιλήτρια η φιλόλογος Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, η οποία ανέπτυξε το ζήτημα της ποντιακής διαλέκτου και τις προοπτικές επιβίωσης της. 

Η κ. Κωνσταντινίδου μέσα από παραδείγματα παρουσίασε στο κοινό την σύνδεση της ποντιακής διαλέκτου με την αρχαία ελληνική γλώσσα, τις αλλαγές που έχουν γίνει με την πάροδο του χρόνου, τη σωστή απόδοση της ποντιακής στον γραπτό λόγο καθώς και την ιδιαιτερότητα των τοπικών ιδιωμάτων.
 
Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, τιμήθηκε η ομιλήτρια από το την πρόεδρο του συλλόγου κ. Έφη Παπαδοπούλου και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να εκφράσει απορίες στην κ.Κωνσταντινίδου. Οι κυρίες του συλλόγου προσέφεραν πλούσιο μπουφέ με εκλεκτά εδέσματα.
Επιμέλεια Νόπη Παπαδοπούλου

  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.