Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκκληση του συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας για τη σωτηρία της λίμνης με διαδικτυακό ψήφισμα‏


Καλούμε όλους τους Πολίτες να υπογράψουν το διαδικτυακό ψήφισμα για την σωτηρία της Λίμνης Βεγορίτιδας στηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες του Συλλόγου μας. 
Πλέον το βάρος για την σωτηρία της λίμνης είναι πολύ μεγάλο για να το αντέξει ο Σύλλογος μόνος του. Η υπογραφή σου θα μας δώσει δύναμη και φωνή για να συνεχίσουμε. Ευχαριστούμε πολύ!
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας 


SOSτε τη Βεγορίτιδα!

Ψήφισε εδώ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ρε δεν αφήνεται τις χαζομάρες η λίμνη έχει αρχίσει να απειλεί μόνιμες ιδιοκτησίες και εσείς τα ίδια. Μακάρι το κράτος να μπορούσε να αποζημιώσει πιθανές καταστροφές αλλά δύσκολο το βλέπω. Από τώρα πρέπει να ανοιχτεί το θυρόφραγμα. Δεν είναι δυνατόν να περιμένετε να το ανοίξετε μισό μέτρο πριν τον βιολογικό της Βεγόρας. Πρέπει η διαχείριση να ξεκινήσει από ποιο χαμηλά προκειμένου να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ.
      ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΣΤΑΘΜΗ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ .
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ¨

      ...ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ.....
      ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΠΑΡΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΥΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
      ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑΝ, ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
      ΠΟΙΑ ΛΙΜΝΗ, ΠΟΙΟΣ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ, ΠΟΙΑ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΙΒΑΛΛΟΝ;
      ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΡΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΚΑΙ Τ ΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ.
      ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
      ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

      Υ.Γ ΟΣΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΙΜΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ,
      ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
      ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ…….

      Διαγραφή
    2. Νόμιμες εννοούσα καλά κατάλαβες. Και δεν διαφωνώ ότι πρέπει να προστατέψουμε την λίμνη απλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στο άμεσο μέλλον. Μακάρι να μπορεί να διαχειριστή η άνοδος της λίμνης ανοίγοντας το θυρόφραγμα μισό μέτρο πριν το ανώτατο σημείο. Το θέμα είναι σε σε μια χρονιά σαν την περσινή όπου η λίμνη ανέβηκε 4 μέτρα η διαχείριση της τον χειμώνα δεν θα είναι εφικτή. Πάντως και εγώ συμφωνώ με το 521 όριο που έχουν ορίσει το θέμα είναι ότι με τις κινήσεις που κάνουν μπορεί να χάσουν τον έλεγχο και να καταστραφούν νόμιμες περιουσίες.

      Διαγραφή
  2. Καλά μάλλον είσαι σε άλλο πλανήτη φίλε και δεν έχεις ιδέα από την περιοχή. Καταρχήν η Βεγόρα δεν έχει Βιολογικό καθαρισμό. Βιολογικό έχει ο Άγιος Παντελεήμονας. Κατά δεύτερον εφόσον έχεις άποψη στο θέμα για το πότε πρέπει να ξεκινήσει η διαχείριση ενός τόσο ευαίσθητου και περίπλοκου οικοσυστήματος όπως της Βεγορίτιδας μάλλον θα έχεις σχέση με το αντικείμενο.Να μας αφήσεις τα στοιχεία σου και ένα βιογραφικό να σε προσλάβουμε γιατί χρειαζόμαστε επιστημονικό προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πραγματι ανεβηκε η σταθμη και επνιξε τα παρανομα χωραφια . Αφου στον πατο ειναι γεματο μπεκακια και πασσαλους.Να μην αναφερουμε και τους τροπους ψαρεματος. Εκει επανω πρεπει να καταλαβετε οτι η λιμνη ειναι η ιδια σας η ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.