Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση Γιάννη Σηφάκη για την αξιοποίηση του κτιρίου της "Κλειστής Αγοράς" Αριδαίας‏


Με ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιάννης Σηφάκης βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά να κινηθούν οι διαδικασίες για τη λήψη σχετικής απόφασης για την αξιοποίηση του κτιρίου της "κλειστής αγοράς" Αριδαίας, σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί, οι οποίες εγκρίθηκαν και από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. 
Η επιστολή έχει ως εξής:
Κε Δήμαρχε,
Κε Πρόεδρε,
Παρακολουθώ, εδώ και πολύ καιρό, την πρόταση που επανειλημμένα έχει υποβληθεί στην Δήμο Αλμωπίας από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας (με πρώτη αίτηση το 2012) για την αξιοποίηση του κτιρίου της κλειστής αγοράς και την μετατροπή του σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώστε ο χώρος αυτός :
- να αξιοποιείται τα πρωινά από τα γειτονικά σχολεία ως χώρος εκδηλώσεων και γυμναστικής (καθώς καμία από αυτές τις σχολικές μονάδες δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αυτό αφορά 800 μαθητές/τριες), 
- μετά τη σχολική λειτουργία, ο χώρος να χρησιμοποιείται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης για τις ανάγκες προπονήσεων και διοργανώσεων
- και επίσης να διατίθεται σε φορείς και συλλόγους της περιοχής για εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες κτλ.

Από την ενημέρωση που είχα, το αίτημα για την αξιοποίηση του χώρου προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα (και μάλιστα για δεύτερη φορά) και από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, έχοντας στο προηγούμενο διάστημα εξασφαλίσει τη θετική γνώμη :
Του Εμπορικού Συλλόγου Αλμωπίας
Του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αλμωπίας
Του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Αριδαίας
Του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας
Του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Αριδαίας
Του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας
Την έγκριση του Πολεοδομικού Γραφείου,

Με δεδομένη την επί δεκαετίες μη ολοκλήρωση και λειτουργία αυτού του χώρου με χρήση κλειστής αγοράς και το γεγονός ότι με την υποβληθείσα πρόταση αξιοποίησης ο χώρος αυτός θα μεταβληθεί σε χώρο χρήσιμο και ωφέλιμο για τους συμπολίτες μας ( και ειδικά την μαθητική και την αθλούμενη νεολαία)  θεωρώ απαραίτητη την χωρίς κωλυσιεργία και σπατάλη επιπλέον χρόνου συζήτηση του θέματος  στο Δημοτικό Συμβούλιο και την λήψη θετικής απόφασης.

Να μην χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την αξιοποίηση του χώρου της κλειστής αγοράς (με την απογοήτευση του αιτούντος συλλόγου λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην λήψη απόφασης). Να μην συνεχιστεί στο θέμα αυτό η κακή (ομολογουμένως) παράδοση στην Αλμωπία (από το παρελθόν) κωλυσιεργίας συζήτησης και λήψης απόφασης σε κρίσιμα θέματα ( π.χ. Διοικητήριο κ.α.) από τα εκάστοτε δημοτικά συμβούλια.  

Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας

Ιωάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Γιάννη τι κόλπα παλαιοκομμάτικής νοοτροπίας είναι αυτά; Δεν μπορούσες να πας στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τα πεις; Άλλωστε έχεις θητεύσει στο Δ.Σ. Ειλικρινά με εκπλήσσεις . Έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα. Δυστυχώς δεν μπορείς να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ LOOK.
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ;

      Διαγραφή
  2. έλα ρε Σηφάκη, κρατά τις εμπνεύσεις σου θα σου χρειαστούν. Εσύ θα μας υποδείξεις τι θα κάνουμε στο δήμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2:08 ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ; Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ, ΤΙ ΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΜΙΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην πειράζεις το Δήμο έτσι κι αλλιώς αυτοί ζουν στην κοσμάρα τους με 24ωρη σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια εικονική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφε Γιάννη θα περίμενα από εσένα περισσότερη αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες . Ο χώρος της κλειστής αγοράς είναι έτοιμος για φιλοξενία των απανταχού ασιατών κατατρεγμένων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμαρχε κάνε κάτι. Δεν βλέπεις ότι το χαλβαδιάζει. Είναι μπλόφα η επιστολή. Θέλει να το κάνει HOT SPOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σηφάκη με ξένα κόλυβα πας να κάνεις έργα. Φτιάξε αυτά που υποσχέθηκες και άσε την κλειστή αγορά. Και αν θέλεις να αξιοποιηθεί φέρε χρηματοδότηση 1 εκατομμύριο για την κατασκευή της και όχι ανοικτές επιστολές και παπαριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν εχει ξανασυμβει. Βουλευτης κυβερνητικος να προτεινει. Πραξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.