Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ


Τους μετέφερε το τεράστιο πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρατηρείται στις δενδρώδεις καλλιέργειες της Πέλλας

Συνάντηση είχε σήμερα στον ΕΛΓΑ η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο κ. Θ. Ζανιά για το γενικευμένο πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρατηρείται σε πολλές καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια κ.λπ.) σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Σε κάποιες περιοχές έχουν ήδη γίνει ήδη επισημάνσεις και έχουν οριοθετηθεί ως θύλακες παγετού. Η εκτίμηση της ηγεσίας του ΕΛΓΑ, όπως μεταφέρεται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, είναι ότι οι ζημιές από παγετό εντοπίζονται σε συγκεκριμένους θύλακες. 

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να συνεχιστεί η διενέργεια των επισημάνσεων ώστε να ελεγχθεί το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων που αναφέρουν τον παγετό ως αιτία του φαινομένου της καρπόπτωσης στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η διενέργεια των επισημάνσεων ώστε να διερευνηθούν και οι υπόλοιπες περιοχές που ενδεχομένως μπορούν να εντοπιστούν ως θύλακες παγετού και μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι το πέρας της παρατάσεως της προθεσμίας που λήγει σήμερα (έληγε στις 12/4 και παρατάθηκε μέχρι την 19η/4) και ότι με το πέρας των επισημάνσεων θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για τις περιοχές που οριοθετήθηκαν τελικά ως θύλακες παγετού. 

Η δέσμευση του ΕΛΓΑ είναι ότι θα επιστραφούν τα τέλη εκτίμησης στους παραγωγούς στις καλλιέργειες των οποίων δεν θα γίνουν εξατομικευμένες εκτιμήσεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με έξοδα. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.