Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εconomist: Στο 60% η πιθανότητα ενός Grexit ως το 2020


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Βερολίνο, ο κ. Φράνκλιν εξέφρασε την ανησυχία του για την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς, όπως ανέφερε, συνεχίζεται να συρρικνώνεται.
«Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία θα έχουν σημαντικό ρόλο και το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο Φράνκλιν, ο οποίος όμως παραδέχτηκε ότι το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει μειωθεί από 59% το 2015, σε 33% - γεγονός που καταδεικνύει τη βελτίωση της κατάστασης.
«Η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναμφισβήτητα παράγοντα - κλειδί για τις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Φράνκλιν παρατήρησε ότι η μείωση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με την πτώση του ευρώ έχουν δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, ωστόσο η κατάσταση είναι εύθραυστη, ενώ επιβαρύνεται και από τη προσφυγική κρίση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.