Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εντάχθηκε στο INTERREG η προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών προϋπολογισμού 280.000 €


Επίσης Μονάδα Παροχής Οξυγόνου προϋπολογισμού 130.000 ευρώ για το ίδιο νοσοκομείο, καθώς και η προμήθεια Μονάδας Παροχής Οξυγόνου για το Νοσοκομείο της Έδεσσας προϋπολογισμού 180.000 ευρώ

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και επαφές της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Θεοδώρας Τζάκρη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 3η Υ.Π.Ε., ένα σημαντικό έργο στον τομέα της Υγείας για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ωρίμασε και προτάθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα -π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020». Πρόκειται για την πράξη με τίτλο «Improving Quality and Accessibility of Health Care and Social services Centers in Cross Border Regions» και ακρωνύμιο «Quality Health», με επικεφαλής εταίρο το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Μονάδες Γιαννιτσών και Έδεσσας) και συνεργάτες το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, το Ειδικό Νοσοκομείο Οχρίδας,  και τη ΜΚΟ «Stroke» της Οχρίδας.

Στην πράξη εντάσσεται η προμήθεια ιδιαίτερα σημαντικού εξοπλισμού για την απαραίτητη αναβάθμιση των παροχών υγείας στην Π. Ε. Πέλλας. Ειδικότερα, εντάσσονται ο Αξονικός Τομογράφος για τη Μονάδα των Γιαννιτσών προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, η προμήθεια Μονάδας Παροχής Οξυγόνου για τη Μονάδα των Γιαννιτσών κόστους 130.000 ευρώ και η προμήθεια Μονάδας Παροχής Οξυγόνου για τη Μονάδα της Έδεσσας κόστους 180.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που πρόκειται να δώσει λύση σε χρόνιο ζήτημα της περιοχής.

Η κα Τζάκρη δήλωσε ότι η Πέλλα είναι μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες στην παροχή υγείας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.