Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: KA΄ Αγαθοβούλεια 2016 - Εκδηλώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού (φωτο)


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχτήκαμε πριν από λίγες μέρες  τ’ αδέρφια μας από την Κύπρο (παιδιά, εκπ/κούς και γονείς) και συγκεκριμένα από τη Δροσιά Λάρνακας, που φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων: «ΚΑ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2016».
Εδώ και δεκαεπτά χρόνια οι κοινοί μας δεσμοί ισχυροποιήθηκαν και ενισχύθηκαν μέσα από την αδελφοποίηση των Σχολείων μας.

Την πρώτη μέρα που επισκέφτηκαν το Σχολείο μας, τους καλωσορίσαμε με τραγούδια   
που είπαν τα παιδιά του σχολείου μας συνοδεία του εκλεκτού μας δασκάλου και μαέστρου κ. Παπαδόπουλου Αντώνη. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Σχολείου και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Ευεργέτη Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Αγαθόβουλου και στη  συνέχεια στο μνημείο των Κύπριων Αγωνιστών Καραολή- Δημητρίου.
Μετά ξεναγήθηκαν στο Σχολείο μας και συγκεκριμένα στις αίθουσες της Στ΄τάξης, οι οποίες έχουν τα ονόματα των ηρώων « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και  « Γεώργιος Ρούσσης». Σε μία από αυτές έχει τοποθετηθεί ο διαδραστικός πίνακας, ευγενική προσφορά του Συνδέσμου Γονέων Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας. 

Οι φετινές εκδηλώσεις περιελάμβαναν αγώνες Στίβου για τα αγόρια και  για   τα κορίτσια των Δημοτικών Σχολείων Γιαννιτσών και Δροσιάς Λάρνακας, στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Δήμο Πέλλας τη Δ/νση Π.Ε. Ν. Πέλλας και τον Ο.Ε.Σ.Α. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ένα μεγάλο Μπράβο σ’αυτά που διακρίθηκαν παίρνοντας Κύπελλα και Μετάλλια. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν βραβεία συμμετοχής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: « Πόντος -Κύπρος».                     

Συγκινητική η ομιλία για το Πόντο από την Φιλόλογο –Ιστορικό  κ. Σπανίδου Δόξα.  
Το αφιέρωμα περιελάμβανε ποιήματα από την Δ΄ τάξη, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του Πόντου από το χορευτικό τμήμα του σχολείου μας και το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών.  

Μας συγκίνησαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές /τριες του Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας με την παρουσίαση παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων χορών, τραγουδιών και ποιημάτων. 
Η συνέχεια της βραδιάς ήταν αφιερωμένη στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα, που με την επιμέλεια όλων των δασκαλισσών μας, αλλά και το μεράκι των μητέρων των μαθητών - και τις ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό - ετοιμάστηκαν και εκτελέστηκαν οι πολύ νόστιμες συνταγές  τις οποίες και δοκίμασαν όλοι οι  παριστάμενοι.

Πολλά συγχαρητήρια στις γυναίκες του συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών που ετοίμασαν  
πεντανόστιμα ποντιακά εδέσματα. 

Στο χώρο του σχολείου λειτουργούσε έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών/τριών του τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου μας. Πολλά από αυτά αναφέρονταν στον Πόντο. 

Στις εκδηλώσεις μας και το πρωί στην έναρξη των αθλητικών αγώνων αλλά και το βράδυ στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Πόντο  συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και τους 
ευχαριστούμε γιαυτό.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Αντώνιος Μανδρίτης, Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποντιακής Νεολαίας κ. Άλκης Αναστασιάδης, ο Επιθεωρητής των Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας, κ. Κυριάκος Χαρηδήμου, ο Πρώην Διοικητής των ΑΧΕΠΑΝΣ Κύπρου κ. Μαστρογιάννης, ο Δ/ντής  Π.Ε.Πέλλας,  κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Πέλλας, Μέλη του Συλλόγου Φίλων Λάρνακας « Ευαγόρας Παλληκαρίδης»  εκπρόσωποι Συλλόγων, Δ/ντές – Δ/τριες Σχολείων, Γονείς και Κηδεμόνες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/ες που μας συμπαραστάθηκαν στις εκδηλώσεις μας και συγκεκριμένα: 

Το Δήμο και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, την Αντιδημαρχία  Καθαριότητας, το Σύλλογο Γονέων 3ου Δημ. Σχολείου, τη δασκάλα Ζωγραφικής κ. Παναγιωτάκου Λίτσα,   τον Δάσκαλο και Μαέστρο μας κ. Παπαδόπουλο Αντώνη,καθώς επίσης και τους χορηγούς μας:  

«DOMEIN ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ» ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
«ΤIGER PLAST SA» ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
«ΥΠΟΔΟΜΗ» ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ- ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ  Ι.
«ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ» 
 ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΤΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΙΩΤΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ  «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»

και πιο πολύ τα παιδιά του Σχολείου που ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων 
Ο Δ/ντής
Πατσαβούδης  Αντώνης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.