Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη νίκη του ΦΟΑ στον πρώτο ημιτελικό των play off της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ (φωτο&βίντεο)


ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 83-77
Μια νίκη μακριά από το «εισιτήριο» για τους τελικούς των play off της A' EKAΣΚΕΜ, βρίσκεται από χθες ο ΦΟΑ, μετά τη νίκη του επί του Ζαφειράκη Νάουσας στο ΔΑΚ Αριδαίας με 83-77.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες από την αρχή του αγώνα να προσπαθούν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Οι παίκτες του Παναγιώτη Βάτση παρ'ότι έμειναν πίσω στο σκορ με 13-20, ανέβασαν την απόδοση τους και με ένα σερί 8-1 στα τελευταία λεπτά της περιόδου ολοκλήρωσαν το 1ο δεκάλεπτο ισόπαλοι με 21-21.
Ανάλογη ήταν και η συνέχεια στο 2ο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους όμως να βρίσκουν στόχο κι έξω από τα 6,75 παίρνοντας ελαφρύ προβάδισμα με τη λήξη του ημιχρόνου με 42-39.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται συνέχεια στο σκορ και όλα έδειχναν ότι ο νικητής θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Έτσι στα τελευταία λεπτά του αγώνα παρά την ένταση που προκλήθηκε από τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψύχραιμοι και με καθοριστικό καλάθι και φάουλ του Μπεγλόπουλου στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 77-74, καθάρισαν την υπόθεση νίκη που τους δίνει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για τους τελικούς των play off.


Με λάθη τα οποία ωστόσο δεν έκριναν το τελικό αποτέλεσμα η διαιτησία των Ταρενίδη Κ. και Χρυσάφη Σ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις μέσα στο παιχνίδι ελέγχονται για τα σκληρά έως αντιαθλητικά φάουλ των Τσακίρη και Σιαμήτρου που έμεναν ατιμώρητα. Στην περίπτωση του δευτερου οι διαιτητές του χαρίστηκαν προειδοποιώντας τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στο παιχνίδι, μέχρι να τον τιμωρήσουν σωστά με τεχνική ποινή την τέταρτη φορά στα τελευταία λεπτά, με την οποία αποβλήθηκε και με 5 φάουλ. 


Για τους νικητές ξεχώρισε ο αρχηγός της ομάδας Στ.Μπεγλόπουλος, ο οποίος έκρινε στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι με τους καθοριστικούς πόντους που πέτυχε σε φάσεις που η μπάλα έκαιγε. Από τους ηττημένους σε καλή μέρα ήταν ο Σιδηρόπουλος, που πέτυχε συνολικά 20 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.


Μεγάλη όπως αναμενόταν ήταν η βοήθεια του κόσμου της Αλμωπίας που έσπρωξε με την παρουσία του τους γηπεδούχους στη νίκη, φεύγοντας ικανοποιημένος με τη λήξη της αναμέτρησης τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη νίκη της ομάδας του ΦΟΑ.

Την επόμενη εβδομάδα (16/9) διεξάγεται η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες στο κλειστό της Νάουσας. Σε περίπτωση νίκης του ΦΟΑ προκρίνεται στους τελικούς των play off, ενώ σε περίπτωση που ο Ζαφειράκης πάρει τη νίκη η σειρά θα οδηγηθεί σε τρίτο παιχνίδι πάλι στο ΔΑΚ Αριδαίας.


Δείτε βίντεο μέσα από την κάμερα του karatzova.com από τη χθεσινή αναμέτρηση:


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(21-21), 2o(42-39), 3o(63-57), 4o(83-77)
ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Aμπάρης, Αβραμίδης 12(3), Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 9, Κανονίδης Γ., Μπεγλόπουλος 16, Παπαβραάμ 8(1), Αθανασιάδης 11, Αλεξανδρόπουλος, Μακρόπουλος 14, Γκαλίτσος, Τζάτσης 13(2).
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Τούσας): Βάιγκαντ, Σιαμήτρος 8, Μουρατίδης13(3), Ζιάνης 5, Μίλης, Τσακίρης 9, Ζαχαριάδης 6(1), Σκουλαριώτης 12, Σιδηρόπουλος 20(2), Ζέφυρος 2, Λιόλιος, Τούφας 2.


Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινη αναμέτρηση:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. πολυ ωραιο παιχνιδι, πολυ ωραιο μπασκετ και απο τις δυο ομαδες αλλα νικησε δικαια η καλυτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγά τη μεγάλη νίκη! χωρίς Στρέπκο και με Βάτση κάθε ματς είναι ντέρμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν κρατάς τα κόμπλεξ για τον εαυτό σου και τα βγάζεις προς τα έξω;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.