Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Το Σεπτέμβριο η συμμετοχή των Δήμων Πέλλας στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας


Με αφορμή τον αποκλεισμό των Δήμων του Ν. Πέλλας από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει στις 8/4/2016 σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.

Όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε στο Βουλευτή στις 28/04/2016 από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κυρία Αντωνοπούλου, υπήρχε ήδη ειλημμένη  απόφαση, σύμφωνα με την οποία, πέραν της αρχικής φάσης πιλοτικής εφαρμογής του εν λόγω Προγράμματος σε 51 Δήμους,  όλοι οι Δήμοι της χώρας ( επομένως και οι Δήμοι του Νομού μας ) να ενταχθούν στη μεταγενέστερη φάση υλοποίησής του με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2016.

Παρατίθεται απόσπασμα της σχετικής απάντησης:
«…Ειδικότερα έχει προγραμματισθεί η επέκταση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τους επόμενους μήνες σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει πιλοτικό χαρακτήρα στους πρώτους 51 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, συνδυάζοντας, για πρώτη φορά, την οκτάμηνη απασχόληση σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, με την αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων…
…Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλοι οι αποκλειόμενοι από το πιλοτικό πρόγραμμα Δήμοι θα ενταχθούν μετά το Σεπτέμβριο σε παρεμφερές πρόγραμμα ( Τρίτη φάση ) κι ότι τα νέας γενιάς προγράμματα οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας ενισχύουν την προσπάθεια τω μακροχρόνια άνεργων να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών των Δήμων, οι οποίες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Καλά ο Σηφάκης, πριν από μέρες διαβάσαμε σε ανακοίνωσή του, ότι φρόντισε εκείνος αποκλειστικά να ενταχθούν οι δήμοι της Πέλλας στο πρόγραμμα και μάλιστα εξέφρασε και την ικανοποίησή του. Εδώ τώρα φαίνεται, ότι όλοι οι δήμοι της Ελλάδος μπαίνουν στο πρόγραμμα αυτό.
    Άρα μας έλεγε ψέματα;;;;;;
    Γουστάρωωωω τα καρφώματα των βουλευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περσινα ξινά σταφυλια παει μα πουλησει ο Καρασμανης. Εδω μαι ενα μηνα εχει σνακοινωθει αυτο. Πολιτικαντης παλιας κοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα ξυπνησες Καρασμανη; Αυτα κανει οποιος δεν εχει κανει τιποτε και δεν εχει τιποτε να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί σκούζετε ρε παιδιά; Ήρεμα. Δεν λέει πουθενά ο άνθρωπος ότι έχει κάνει κάτι. Απλά όπως διαβάζω στο κείμενό του λέει ότι κατέθεσε μία ερώτηση στις 8/4ου και πήρε μία απάντηση στις 28/4ου (άρα λοιπόν συμπίπτετε στον μήνα, σε αυτό που λέτε δηλαδή πριν από ένα μήνα) η οποία λέει ότι όπως όλοι οι δήμοι της Ελλάδος εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα, έτσι εντάσσονται και οι δικοί μας. φαγωθεί τε, γουστάρωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννη Σηφάκη σε ξέρω σαν κάλπικη δεκάρα. Ξύπνησα πια από τις αυταπάτες και αηδιασμένος από την εξαπάτηση την έκανα γιαλλού. Σαν ενεργός πολίτης παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα. Διάβασα το δελτίο σου στο οποίο λες ότι στις 5 Μαΐου συναντήθηκες με την Γενική Γραμματέα και πέτυχες να βάλεις τους δήμους του νομού στο Πρόγραμμα και μάλιστα εξέφρασες και την ικανοποίησή σου, ενώ ο συνάδελφός σου, όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα της βουλής 8 μέρες πιο μπροστά στις 28 Απριλίου πέτυχε να βάλει όλους τους δήμους της Ελλάδος.
    Αν αυτός είναι όπως τον χαρακτηρίζεις, που είναι βουλευτής εδώ και τόσα χρόνια όμως ποτέ δεν έχει γίνει καταγγελία εις βάρος του για αντιγραφές ή για οικειοποίηση έργου, ενώ για εσένα πολλάκις, τότε εσύ δίνεις το δικαίωμα να σε χαρακτηρίζουν μαυρογιαλούρο νέας κοπής, ξαδελφάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.