Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα ημιτελικά του EURO η Πορτογαλία τoυ Σάντος!


Οι Πορτογάλοι κέρδισαν με 5-3 στα πέναλτι την Πολωνία (1-1 στα 120 λεπτά) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro.

EURO 2016-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 1-1 (3-5 πεν.)

Γήπεδο: Vélodrome 

Αυτή η Πορτογαλία έχει άστρο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν έχει ακόμη πάρει νίκη σε κανονική διάρκεια αγώνα (μετρά 5 ισοπαλίες) κι όμως βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά. Οι Ίβηρες κέρδισαν με 5-3 στα πέναλτι την Πολωνία κι ενώ το ματς έληξε 1-1 και πήραν έτσι την πρόκριση.

Τρομερό ξεκίνημα στο ματς με την Πολωνία να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Σέντρικ έκανε μεγάλο λάθος και ο Γκροσίτσκι μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα, Ο Λεβαντόφσκι από το πέναλτι με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 10’, ο Σέντρικ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ρονάλντο έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Πάζνταν, ενώ στο 15’ οι Πολωνοί έφυγαν στην κόντρα, ο Μίλικ έκανε το σουτ και αστόχησε ενώ είχε να δώσει δίπλα στον Λεβαντόφσκι.

Στο 17’, ο Μίλικ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Λεβαντόφσκι πήρε όμορφα προ του Φόντε κι έκανε το σουτ, με τον Πατρίσιο να μπλοκάρει, ενώ στο 22’ ο Μίλικ έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ αλλά ο Πέπε με προβολή έκοψε. Στο 23ο λεπτό, οι Πολωνοί έκρυψαν πραγματικά την μπάλα αλλά ο Γκροσίτσκι από αριστερά αντί να τελειώσει τη φάση έκανε γύρισμα που κόπηκε, ενώ στο 29’ ο Ρονάλντο έκανε όμορη κίνηση και σουτ από τ ημικύκλιο της περιοχής αλλά ο Φαμπιάνσκι μπλόκαρε. Και στο 33’, ο Νάνι πάτησε με τακουνάκι στον Σάντσες που με τρομερό αριστερό σουτ από το ύψος του ημικυκλίου έκανε το 1-1.

Στο 37ο λεπτό, ο Γκροσίτσκι έκανε σέντρα-σουτ, ο Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα και στη συνέχεια το σουτ του Μπλαστσικόφσκι κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 39’ ο Ελισέου δοκίμασε από μακριά ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε μόλις έξω.

Στο 49ο λεπτό, μετά από σέντρα του Πίστσεκ από δεξιά, ο Λεβαντόφσκι έπιασε πιεζόμενος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πατρίσιο, ενώ στο 56’ ο Νάνι έβγαλε κάθετα στον Ρονάλντο που έκανε κακό σουτ από αριστερά κι ενώ θα μπορούσε να γυρίσει στον αμαρκάριστο Μάριο.

Στο 60’, ο Μάριο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Ρονάλντο έπιασε αέρα μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια το σουτ του Αντριέν Σίλβα βρήκε στον Πάζνταν και στο 64’ ο Σέντρικ έκανε πολύ όμορφο σουτ από μακριά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 69’ ο Γεντρέιστσικ σέντραρε από αριστερά και ο Μίλικ έβαλε την προβολή στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Πατρίσιο μπλόκαρε.

Στο 79ο λεπτό, μετά από κόρνερ ο Φοντέ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Φαμπιάνσκι μπλόκαρε και στο 81’ μετά από διώξιμο του Γεντρέιστσικ η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία της ομάδας του.

Στο 86ο λεπτό, ο Μουτίνιο έβγαλε όμορφη μπαλιά για τον Κριστιάνο που μόνος με τον Φαμπιάνσκι έπιασε αέρα κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 92’ ο Ελισέου έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά αλλά και πάλι ο Ρονάλντο από οντά δεν βρήκε την μπάλα, ενώ στο 99’ η κεφαλιά του Νάνι πέρασε μόλις άουτ. Στο 100’ ο Μίλικ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, όπως και το σουτ του Πίστσεκ στο 120’.

Το ματς πήγε στα πέναλτι με τον Ρονάλντο να κάνει το 1-0 και τον Λεβαντόφσκι να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Ρενάτο Σάντσες έκανε το 2-1 με πεναλτάρα στο γάμα του Φαμπιάνσκι και ο Μίλικ έγραψε το 2-2. Και ο Μουτίνιο βρήκε δίχτυα για το 3-2, όπως και ο Γκλικ για το 3-3 ενώ ο Νάνι διαμόρφωσε το 4-3. Ο Πατρίσιο απέκρουσε το πέναλτι του Μπλαστσικόφσκι και ο Κουαρέσμα έκανε το 5-3 κι έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πάζνταν, Γεντρέιστσικ, Μαστσίνσκι (98’ Γιοντλόβιετς), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι, Πίστσεκ, Γκροσίτσκι (82’ Καπούστκα), Κριτσόβιακ, Μίλικ, Λεβαντόφσκι

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Φοντέ, Πέπε, Σέντρικ, Ελισέου, Ρενάτο Σάντσες, Αντριέν Σίλβα (73’ Μουτίνιο), Ουίλιαμ Καρβάλιο (96’ Ντανίλο), Ζοάο Μάριο (80’ Κουαρέσμα), Νάνι, Ρονάλντο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ. Βοηθοί: Μαρκ Μπορσχ, Στέφαν Λουπ. 4ος: Μίλοραντ Μάζιτς (ΣΕΡ). Διαιτητές γραμμών: Μπάστιαν Ντάνκερτ, Μάρκο Φριτζ (ΓΕΡ)
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.