Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσλαμβάνονται 5.179 αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Όλα τα ονόματα


Τις 5.179 φθάνουν συνολικά, σε πρώτη φάση, οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών, για την πρωτοβάθμια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.360 δασκάλων (ΠΕ 70) και 1.335 νηπιαγωγών (ΠΕ 60) για την κάλυψη λειτουργικών κενών στα δημοτικά σχολεία της χώρας, καθώς επίσης και την πρόσληψη 1.261 δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΠΕ 71) και 223 νηπιαγωγούς ΕΑΕ (ΠΕ 61 και ΠΕ 60.50) για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ή/και των Τμημάτων Ένταξης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από σημερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν έως τη λήξη του διδακτικού έτους.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, επελέγει, για πρώτη φορά μετά το 2001, να προηγηθούν οι προσλήψεις της Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, είναι η πρώτη φορά που πριν την έναρξη του σχολικού έτους προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών σε Ειδική και Γενική πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση των προσληφθέντων αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια καθώς και των αναπληρωτών ειδικοτήτων.

Οι πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΗΘΜΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
    ΟΧΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ 60 ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είστε άσχετοι με το θέμα μην το αγγίζετε. Ψάξτε και θα δείτε ότι δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη στο Νομό Πέλλας στη Γενική Αγωγή. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Το Ηράκλειο π.χ έχει εκατοντάδες κενά. Εκεί έγιναν προσλήψεις όπως και σε άλλα μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γνωρίζεις το θέμα και είσαι εκπαιδευτικός μην προκαλείς.
      Το γιατί υπάρχουν κενά σε κάποιες περιοχές τις χώρας είναι γνωστό αλλά κάποιοι το αποκρύπτουν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος.
      Πληρώνει η Ελλάδα κάποιοες από τις ενέργειες των κυβερνήσεων της.
      Μαζικούε διορισμούς μερικές δεκαετίες για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους.
      Διορομοί στα νησιά, όπως και Κρήτη, μετάθεη την επόμενη χρο΄νιά στους διορισμένους σε νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας οι οποίοι ήταν ήδη πλήρης και χωρίς κενά και ξανά διορισμούς στα κενά που δημιουργούσαν με τις μεταθέσεις.
      Αυτό κάθε χρόνο για πάρα πολλά χρόνια.
      Αποτέλεσμα; Εκατοντάδες υπεράρηθμοι στους πειρσσότερους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, ειδικά στη Μακεδονία δεν ξέρουν τι να τους κάνουν, και ΚΕΝΑ στα νησιά.
      Αντί λοιπό να εγαρμόσουν τον νόμο για τους υπεράρηθμους με μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλο νομό ακόμα και σε άλλη περιφερεια, οι τύποι προσπαθούν να σμπρώξουν τους υπεράρηθμους κάτω από το χαλί, να μην μετακινήσουν κανένα και να ενδώσουν στις πιέσεις των συνδικαλιστων για διορισμούς κάτι που βολευει και τους ίδιους.
      Βλέπουμε λοιπόν γιατί κανένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ δε μας σώζει;

      Διαγραφή
    2. ΣΧΕΤΙΚΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200-250 ΥΠΕΡΑΡΘΜΟΥΣ ΠΕ70 ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙ ΜΕ 25-27 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 4 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ Κ.Λ.Π
      ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ

      Διαγραφή
  3. Υπεράριθμοι δεν έγιναν επειδή ήθραν με μετάθεση ενώ δεν έπρεπε αλλά επειδή το Υπουργείο κάθε χρόνο αλλάζει τα προγράμματα σπουδών με αποτέλεσμα να γίνονται ανακατατάξεις στα ωράρια των εκπαιδευτικών. Ένα απλο παράδειγμα: Οι καθηγητές Πληροφορικής μέσα στα τελευταία 3 χρόνια είδαν τις εξής αλλαγές. α) Αύξηση ωραρίου κατά 2 ώρες με αποτέλεσμα για 10 εκπαιδευτικούς να χάνεται μια θέση (10χ2=20 ώρες). β) Κατάργηση μαθημάτων όπως Εφαρμογές Πολυμέσων και Τεχνολογία Επικοινωνιών και γ) Κατάργηση υπεύθυνου εργαστηρίου κατά 3 ώρες με αντίκτυπο πάλι στο ωράριο.
    Φταίει λοιπόν ο εκπαιδευτικός που είναι υπεράριθμος σε έναν νομό ή το υπουργείο το οποίο αλλάζει κάθε τόσο τα προγράμματα με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το χάος; Να σημειώσω ότι την αύξηση ωραρίου (α) την έχουν υποστεί όλοι οι κλάδοι και το εργαστήριο (γ) και οι Φυσικών Επιστημών.
    Φέτος στην πρωτοβάθμια μπήκαν μαθήματα ειδικότητας με αποτέλεσμα να χάσουν ώρες οι δάσκαλοι. Φταίνε και αυτοί που βγαίνουν υπεράριθμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΟΧΙ 6 ΑΛΛΑ 600 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
      Ο ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ.
      ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ, ΑΓΓΛΙΚΩΝ, ΓΑΛΛΙΚΩΝ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ -ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΛΩΣΣΑς ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε - ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ.
      ΚΑΙ 10ΩΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ.
      ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ, ΔΕΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΡΩΤΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ.
      ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑΣ ΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΤΡΑ ΘΕΣΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
      ΑΣΤΕ ΣΟΥ ΛΕΩ.

      Διαγραφή
  4. Το ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα ήταν η αιτία να έχουμε μνημόνια είναι το πιο ωραίο ανέκδοτο που άκουσα τελευταία. Το ότι θα μας πείραζε που τα παιδιά μας θα διδάσκονται γυμναστική, πληροφορική, αγγλικά, γαλλικά, εικαστικά κλπ επίσης με βάζει σε σκέψεις. Αν τώρα γνωρίζεις ποιός είναι ο τέως πολιτευτής ο οποίος δημιούργησε έξτρα θέση παράνομα και δεν το έχεις καταγγείλει σε καθιστά συνένοχο. Το να πετάμε λάσπη και όποιον πάρει η μπόρα είναι μια γνωστή τακτική. Με βρίσκει αντίθετο. Ότι έχετε να πείτε ή να καταγγείλετε να το πείτε επώνυμα στις αρμόδιες αρχές. Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα περίφημα ολοήμερα ,όπου οιδάσκαλοι πήγαιναν 12:30 και φεύγαν 15:30 .Σε αυτές τις ώρες οι μαθητές έτρωγαν ,επαιζαν ζωγράφηζαν και γυρνούσαν αδιάβαστοι στο σπίτι.Δεν βόλευε αυτόο και τους δασκάλους;Με 15χρόνια προυπηρεσία πέρνατε 1500€.Πριν το μνημόνιο όλοι σχεδοον είναν μειωμενο ωράριο.Και εσείς στο κομμάτι που σας αναλογείσυμβάλατε στην κρίση μην μας κάνετε τις παρθένες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.