Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από αύριο τα προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία - Δεν σταματούν οι αντιδράσεις


Στις τάξεις μπαίνουν από αύριο Δευτέρα, για ένα τετράωρο (από τις 2 μ.μ. ώς τις 6 μ.μ.), τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας, στις τέσσερις ώρες θα διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την αγγλική ή μια άλλη γλώσσα επιλογής τους -ανάλογα με το πού θα ήθελαν οι γονείς να πάνε αργότερα- μαθηματικά, υπολογιστές, καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθώς και θέματα που αφορούν αγωγή ή αθλητισμό.

Η μετακίνηση των μαθητών προσφύγων θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος σε συνεργασία με την Κομισιόν έχει βρει τα χρήματα. Όπως πρόσφατα είπε ο γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, υπάρχει πρόβλεψη για τους εμβολιασμούς, όπως και για ένα έξτρα κονδύλι για την καθαριότητα και φύλαξη των σχολικών χώρων για τις επιπλέον ώρες που θα χρησιμοποιούνται.

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ θα γίνει επιπρόσθετη προκήρυξη για φιλολόγους ή δασκάλους οι οποίοι θα διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα.

Πάντως, οι αντιδράσεις πολλών Ελλήνων γονιών δεν έχουν σταματήσει και τόσο οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου όσο και της Μυτιλήνης δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε προσφυγόπουλα να μπουν στις ίδιες τάξεις με τα παιδιά τους.

Κι όλα αυτά ενώ τα προσφυγόπουλα που θα πάνε στα σχολεία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και έχουν βιβλιάρια υγείας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.