Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απ. Τζιτζικώστας: Θα είμαι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης το 2019



Την νέα υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του 2019 ανακοίνωσε μιλώντας στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 ο Απόστολος Τζιτζικώστας. “Αν με ρωτάτε αν θα είμαι υποψήφιος το 2019, δεν έχω μάθει να αναλαμβάνω αποστολές και να τις αφήνω στη μέση. Θα φύγω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ημέρα που θα έχω ολοκληρώσει το έργου μου. Βλέπω ότι με τους ρυθμούς που λειτουργεί η χώρα και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν θα έχω προλάβει να ολοκληρώσω το έργο μου ως τον Μάιο το 2019”. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ήδη ο κ. Τζιτζικώστας έχει συζητήσει την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η συνέντευξή του παραχωρήθηκε στην εκπομπή “Πόλις, Πολίτης, Πολιτική” του Βαγγέλη Πλάκα και θα προβληθεί την Παρασκευή στις 21:00. 
Ο κ. Τζιτζικώστας τάχθηκε κατά της ύπαρξης και περιφερειακών υπουργείων όπως το ΥΜΑΘ όπως και δομών όπως το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης. “Σε ένα κράτος που λειτουργεί δεν χρειάζονται δομές όπως το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά χρειάζονται λιγότερες δομές και πιο αποτελεσματικές. Αν η κυβέρνηση ήταν αποτελεσματική δεν θα χρειάζονταν γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή αυτή ήταν ομολογία αποτυχίας. Σαν να είπε ο πρωθυπουργός “δεν λύνετε τα θέματα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, κάνω ένα γραφείο να έρχομαι κάθε 15 ημέρες να σας τα λύνω”.
Σε ότι αφορά το ΥΜΑΘ ο κ. Τζιτζικώστας πως δεδομένης της ύπαρξης των δήμων και των περιφερειών δεν χρειάζονται περιφερειακά υπουργεία. “Δεν χρειάζονται πρωθυπουργικά γραφεία και περιφερειακά υπουργεία. Το κεντρικό κράτος πρέπει να καταλάβει πως είναι προς το συμφέρον της χώρας να περάσει από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση. Να δημιουργήσει τοπικές κυβερνήσεις”, είπε και πρόσθεσε πως “επί της ουσίας εφόσον έχουμε Περιφέρειας και στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε τρεις, ο μόνος ρόλος που μπορεί να έχει ένα περιφερειακό υπουργείο είναι συμβολικός, λόγω του εθνικού θέματος, τον οποίο και δέχομαι”.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Δηλαδή ο Τζιτζικώστας θα έχει απέναντί του ως αντίπαλο τον πολιτικό... "ογκόλιθο" της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.