Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσ/νίκη (βίντεο)



Ξεκίνησαν χθες 1η  Δεκέμβρη 2016 οι εργασίες του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Το κλίμα στη συνεδρίαση της πρώτης μέρας χαρακτηρίζεται ως υποτονικό, μιας που στους χαιρετισμούς αλλά και στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές αρκέστηκαν σε επισημάνσεις, προβληματισμούς και σκέψεις χωρίς να ακουσθεί κάποια συγκεκριμένη πρόταση, κάποια ουσιαστική τοποθέτηση. Αρκούμενοι σε αναφορά για τη δημιουργία ενός «Νέου Καλλικράτη» δεν προχώρησαν στην επισήμανση των σημείων του «Παλαιού» που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά και πρέπει να καταργηθούν, αλλά ούτε αυτών που χρίζουν και επιδέχονται περαιτέρω βελτίωση. 

Δείτε εικόνες και βίντεο από το συνέδριο: 


Created with flickr embed.
Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε του έργου της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα αυτό που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και εκτόξευσε πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Ο κ. Μητσοτάκης  αναφέρθηκε στην ανικανότητα της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί άμεσα στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών μέσω στήριξης του χώρου της Αυτοδιοίκησης. Μίλησε για χαλαρότητα σχέσεων μεταξύ Δημάρχων και του χώρου του Κόμματος του οποίου ηγείται, αφήνοντας έντεχνα να νοηθεί ότι οι ρόλοι κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και Δημάρχων είναι διακριτοί και οι χώροι αυτοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Τέλος ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης επέκρινε τη στάση και των δύο, κατηγορώντας τον μεν πρώτο για αδυναμία επαναφοράς του Θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και τον δεύτερο επειδή προκάλεσε τη διάλυσή της. 

Οι Δήμαρχοι του Νομού μαζί με επιτελείς τους όπως και άλλοι αιρετοί του χώρου βρέθηκαν εκεί, όπως επίσης και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Έδεσσας κ. Γιάννης Μουράτογλου. Άστοχη, κατά την άποψή μας, η γραφική απεικόνιση του χάρτη της Ελλάδος δίπλα στον «ακριβή» αδελφό του. 
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες συνεδρίες, καθώς και τα τελικά συμπεράσματά του. 
Από τη σύνταξη ΗΕ karatzova.com



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.