Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΠΕ Πέλλας στην «κατάψυξη»! Τα χιόνια φεύγουν (προσωρινά)… ήρθε ο πάγος!




Στην απόψυξη από σήμερα η ΠΕ Πέλλας. Προς το παρόν οι υπό το μηδέν θερμοκρασίες παραμένουν, μετατρέποντας δρόμους και πεζοδρόμια, σε πίστες πάγου Το πρωί οι θερμοκρασίες σε Γιαννιτσά και  Έδεσσα ήταν -7 βαθμοί Κελσίου. 
Στην περιοχή και στα χωριά του τόξου της εθνικής οδού Μελισσίου- Μαυροβουνίου (Καρυώτισσα, Γαλατάδες, Μελίσσι, Παλαίφυτο κ.λ.π.) το θερμόμετρο το πρωί έφθασε μέχρι… στους -14 βαθμούς Κελσίου!!!
Σιγά σιγά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ξεκολλάει από το 0 και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. το μεσημέρι αναμένονται 8  βαθμοί Κελσίου στην Έδεσσα, 10 βαθμοί στην Αριδαία και 3 βαθμοί στα Γιαννιτσά. Τα χιόνια θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Και εκεί όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Όμως η άνοδος της θερμοκρασίας θα αποκαλύψει και τις ζημιές που προκάλεσε το ψύχος σε σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης, κυρίως στα χωριά όπως π.χ. σε Πέλλα και Άθυρα, όπου σε πολλά νοικοκυριά τα νερά είναι παγωμένα μέσα στις σωληνώσεις των κατοικιών από τα ξημερώματα της… περασμένης Κυριακής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών που δεν έχουν το πολύτιμο αγαθό (καθαριότητα, φαγητό κ.λ.π.). 
Υπενθυμίζουμε ότι κλειστά θα είναι και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία στον δήμο Σκύδρας, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους τρεις δήμους της Π.Ε. Πέλλας σχετικά με το θέμα των σχολείων για την αυριανή ημέρα.
Σε ότι αφορά την αστική συγκοινωνία των Γιαννιτσών τα δρομολόγια από το πρωί δεν εκτελούνται. Όπως μας ενημέρωσε ο σταθμάρχης τα αστικά αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια εντός της πόλης και προς τα χωριά του δήμου Πέλλας, μετά τις 9.00 το πρωί και αυτό με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι δρόμοι είναι παγωμένοι…

Η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Πέλλα σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, δεν διεξάγεται:
 στο δευτερεύον οδικό Δίκτυο από Τοπική Κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΡΑΣ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης / Έδεσσας από το 39ο έως το 118ο χιλιόμετρο και
σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό Δίκτυο των Δήμων Έδεσσας, Αριδαίας, Σκύδρας και Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.