Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου και προγράμματα σε εξέλιξη




Σημαντικά είναι και αυτή την εβδομάδα τα νέα για τους αγρότες την ώρα που οι περισσότεροι από αυτούς ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους για κινητοποιήσεις. Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για τα βιολογικά ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται και διαδικασίες για το αγροτικό πετρέλαιο.
Υπενθυμίζουμε ότι, όπως  μεταξύ άλλων, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως στη συζήτηση για το αγροτικό, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα 150 εκατ. ευρώ που αφορούν την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου στους χιλιάδες δικαιούχους. 

H προκήρυξη για τα βιολογικά – Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις

Επίσης, δόθηκε το «πράσινο φως» για το μέτρο «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ενώ οι αιτήσεις για ένταξη θα τρέχουν για περίπου ένα μήνα, από σήμερα 24/1 έως τις 22/2.  Το συνολικό ύψος των πιστώσεων που προκηρύχθηκαν ανέρχεται στα 443 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή). Με το συγκεκριμένο μέτρο ενισχύονται γεωργοί και κτηνοτρόφοι, είτε για να μετατρέψουν την συμβατική τους εκμετάλλευση σε βιολογική, είτε για να διατηρήσουν την ήδη υφιστάμενη βιολογική τους εκμετάλλευση.

Εγκρίσεις ενεργητικής προστασίας από τον ΕΛΓΑ

Τέλος, στις 19-1-2017 το Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. ενέκρινε την ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για τα μέτρα 2 και 3 (προστασία καλλιεργειών από χαλάζι και βροχή) 49 παραγωγών από όλη την χώρα. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για τις παραπάνω επιχορηγήσεις ανέρχεται στο ποσό των 863.776,80 € και οι εγκριθέντες παραγωγοί έχουν δικαίωμα να υλοποιήσουν τις εγκαταστάσεις μέχρι τις 19-04-2018. Με την Απόφαση 24/28-12-2016 του ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α. η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο  πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας, μπορεί να γίνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Οταν παίρνουμε δεν σχολιάζουμε μόνο όταν ...δινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισθοφόρε κονδυλοφόρε της πλάκας σχολιάζουμε: Παίρνουμε λιγότερα από τα μισά, κι αυτά με καθυστέρηση κάποιων χρόνων!

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ..... ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

      Διαγραφή
  2. οταν τα χωραφια γινουν καραβια ,θα παρουμε αφορολογητο πετρελαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΗΡΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΙ;

      Διαγραφή
  3. Στους αλλους επαγγελματιες βρεχει; χεστηκαν.Χαλαζι;χεστηκαν. Παγετος;χεστηκαν. Τί αλλο να σου πω για να ειδοποιησεις βυτιοφορο; Ειναι το ιδιο που οι αγροτες Βλεπουν συννεφα στου διαβολου την μανα και λενε " βοηθα Παναγιά μου να μην ριξει κανα χαλαζι; Του αγροτη το μαγαζι ειναι ξεσκεπαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΧΙΟΝΊΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ ΠΈΦΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΟΥΛΉΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΆΤΕ (ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΕΦΡΑΓΟ ΠΟΥ ΕΊΣΤΕ )ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΔΩΣΗ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ....
    ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5% ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ 95% ΜΕ 25 ΣΤΡ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ,
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ 25ΣΤΡ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΗΣ .
      ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΙΑ

      Διαγραφή
    2. ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ 30,000 ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΩ ΒΙΒΛΙΑ....ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΔΩΣΕ ΚΑΝΑ ΧΩΡΑΦΙ.

      Διαγραφή
    3. Εσυ με τα 25 στρεμ χωραφια ,οπως περιπου κι εγω ,σε ποιο στρατοπεδο ,σε ποιο μπλοκο προτεινεις να σταθουμε; σε αυτο της Σερβικιας με τα μεγαλα τρακτερ ,η στο αλλο του Γυψοχωριοτυ;

      Διαγραφή
    4. Εγω θα ειμαι στης Αρνισσας.
      Σου εχω γραψει και πριν
      Αφορολογητο σε κανεναν....ουτε αγροτη.μισθωτο.ελ.επαγγελματια.συνταξιουχο βουλευτη κτλ.

      Διαγραφή
    5. εννοειται σε κανεναν αλλα οχι με 29% απο το πρωτο ευρω και τις εισφορες στα υψη.αλλα πανω απ ολα φορολογια των επιδοτησεων απο το πρωτο ευρω.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.