Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Πέλλα και το (ορατό;) ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών


Στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου για να ανατρέψει το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα- και οι οποίες εκ των πραγμάτων προσλαμβάνουν και έναν άτυπο προεκλογικό χαρακτήρα- εντάσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πέλλα, η οποία προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Ιανουάριο και ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η Θεοδώρα Τζάκρη. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της κας Τζάκρη, «η βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Πέλλα, πρόταση την οποία αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός και στις αρχές της νέας χρονιάς θα οργανωθεί η επίσκεψή του με έμφαση στα έργα υποδομής και τα αγροτικά ζητήματα». 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Η.Ε. «karatzova.com», ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουσείο της Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο, όπου  θα ξεναγηθεί από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας Μπετίνα Τσιγαρίδα. Στη συνέχεια υπάρχει το ενδεχόμενο  να επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας και θα αναχωρήσει για τα Γιαννιτσά μέσω της παράκαμψης της Παραλίμνης, από όπου αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την χρηματοδότηση της κατασκευής του σημαντικού έργου των παρακάμψεων των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας που είναι μελετητικά ώριμες και απαιτείται η άμεση κατασκευή τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος για το θέμα των παρακάμψεων τόσο από τους βουλευτές του στην Πέλλα, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη, όσο και από τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημερώθηκε σχετικά. Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός συμμερίστηκε την άποψη για την αναγκαιότητα της εξεύρεσης χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή τους και έδωσε κατεύθυνση στους Υπουργούς να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να είναι έτοιμος για ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες κατά ην επίσκεψή του στην Π.Ε. Πέλλας.
Περιοδείες με πολλαπλούς στόχους

Οι περιοδείες, όπως αυτή στην Πέλλα, διευκολύνουν τον κ. Τσίπρα να διατηρεί όλες τις επιλογές του ανοικτές και ταυτόχρονα, να ανανεώνει την επαφή του με τον κόσμο και να συσπειρώνει την κομματική του βάση. Στο Μαξίμου πάντως δεν θέλουν τη σύνδεση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών γι΄ αυτό άλλωστε και διαβεβαιώνουν ότι εκλογές δεν υπάρχουν στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε με έμφαση την περασμένη Δευτέρα, πως οι περιοδείες του πρωθυπουργού και των υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο η κυβέρνηση να ακούσει τους πολίτες και να δώσει λύσεις όπου μπορεί. 
Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν πάντως, οι εκλογές να προκύψουν, αν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης «απειλούν» να ακυρώσουν στο σύνολό του το θετικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και ραγδαία αύξηση των επενδύσεων στη χώρα. Το ευκταίο σενάριο για την κυβέρνηση παραμένει, να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το Μάρτιο, πλέον όμως το χρονοδιάγραμμα αυτό δείχνει να είναι υπερβολικά αισιόδοξο.

Αν όμως, όπως φαίνεται πλέον απίθανο, το πρώτο τρίμηνο του χρόνου περάσει χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, τότε ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις.
Τέλος, ας μην ξεχνούμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: «Το ενδεχόμενο (σ.σ. των πρόωρων εκλογών) μπορεί να προκύψει όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά από μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα από ένα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει όταν βρισκόμαστε κάτω από καθεστώς μνημονίου». 
*Φωτο από παλαιότερη επίσκεψη του Τσίπρα στην Πέλλα


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. εαν ειναι οι δανειστες να μας πηγαινουν π*** κ*** και εμπλοκη ας κανει εκλογες και ο καθενας ΜΑΣ (και ΤΟΥΣ) ας αναλαβει τις ευθυνες του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έρθει να δει έργα του ΠΑΣΟΚ(μουσείο-οδικοί άξονες) της περιόδου 1996-2004. Θα συνοδεύεται από την κ. Τζάκρη, η οποία ήταν αντίθετη με την κατασκευή των οδικών αξόνων, για γνωστές πολιτικές σκοπιμότητες. Τώρα που όλα δείχνουν ότι έρχονται εκλογές και επειδή ο έτερος βουλευτής του Σύριζα προχώρησε σε διάφορες εξαγγελίες, έρχεται και γίνεται μέρος του σκηνικού. Δουλεύουν τον κόσμο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Μελέτες υπάρχουν από το 2000. Το μόνο που ίσως χρειάζεται είναι η επικαιροποίηση κάποιων εξ αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξη ,και δεκα αξιολογησεις να προχωρησουν το "αφηγημα" σου δεν θα εχει καλο επιλογο,διοτι κακο ειναι το κυριως θεμα! Βγες αν εχεις π@π@ρια, απο το Ευρω ,προλαβαινεις ακομα! Οσο επιμενεις να φερεις αναπτυξη μεσω του Ευρω ,ξεφτυλιζεσαι,παιζεις το παιχνιδι των Δανειστων! Η, υπηρετεις συντεταγμενη υπηρεσια των Δανειστων,που σημαινει τα βρηκες μαζι τους, και σου προσφερουν προσκαιρη πολιτικη καριερα! Η, ζεις σε αλλον πλανητη,νομιζοντας οτι εισαι ο Δον Κιχωτης ,που τα εβαζε με φανταστικους εχθρους,για να γελαν τα παιδια! Με υπερφορολογηση , με 24 % ΦΠΑ, αναπτυξη δεν ερχεται! Ουτε σχεδιο Α,ουτε σχεδιο Β ειχατε! Απλα ετοιμαζεις τον δρομο του πιο μισητου , Νεοφιλελευθερου τυχοδιωκτη! Του Κουλη που θα παρελασει σαν στρατηλατης,καταγγελοντας σας οτι εισασταν ανικανοι, να σωσετε την χωρα που " αγωνιστηκαν" να καταστρεψουν ο ιδιος ,ο πατερας του και η αδελφη του! Δηλαδη θα διαιωνιζεται η ιδια τραγικη ιστορια! Αν ησουν μαγκας, να το απ0δεικνυες! ο κοσμος σου εδωσε την ευκαιρια με το ΟΧΙ του Δημοψηφισματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν ο Κούλης είναι ο πιο μισητός , τυχοδιώκτης , στρατηλάτης και τις λοιπές ασυναρτησίες του εγκεφάλου σου , αλλά σίγουρα ο Λούλης σου ( βλέπε Αλέξης) είναι ο πιο αμετροεπής πολιτικός απατεώνας της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.
    Ακόμη ένας αριστερός αεριτζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε των 12.04 ,αμφιβαλλεις αν ο Κουλης σου και η οικογενεια του συμμετειχαν στην κατασστροφη της Ελλαδας; Τοποθετησου με επιχειρηματα! Αποστασια του 1965, σιωπηλη ανοχη στα σκανδαλα siemens,προσεχως αποκαλυψεις για την novartis, και τον "Κηρυκα" Χανιων ,ανεκαθεν συμμετοχη της οικογενειας"δυναστειας",Μητσοτακη στην διακυβερνηση με αναλογο μεριδιο ευθυνης στην χρεωκοπια! με την αμετροεπεια δυο -τριων χρονων στην εξουσια δεν προλαβε ο Τσιπρας να ξεπερασει στο μεγαλειο τους Μητσοτακηδες , Παπανδρεου,ΣαμαροΒενιζελους και λοιπα λαμογια! Προφανως εχεις θεμα λειτουργικου αναλφαβητισμου! καταννοω και σεβομαι το προβλημα σου!

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η μέγιστη αυτοπεποίθηση των ηλιθίων.
      Μπορείς να κραυγάζεις ότι είσαι οικειοθελής κερατάς αλλά αυτό δεν σε απαλλάσει ...

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε των 8.44 εκανες μια σπουδαια επισημανση!Οι οικειοθελεις κεραταδες , με αυτοπεποιθηση ηλιθιου, συνεχιζουν να διαιωνιζουν με την ψηφο τους και τις ιδεολογικες εμμονες τους,τα ευγενη πολιτικα γενη των Μητσοτακηδων,Παπανδρεου,Καραμανληδων,και τους αναδοχους τους.Αυτα τα ευγενη γενη με αδιαληπτη,παρουσια τους στην διακυβερνηση της Ελλαδας εχουν και το αναλογουν μεριδιο ευθυνης στην χρεωκοπια,τον εξευτελισμο των Ελληνων, Οι βιολογικοι και ιδεολογικοι τους επιγονοι Γιωργακηδες ,Κουληδες, Σαμαροβενιζελοι , πιστοι πολιτικοι εκπροσωποι του Σοιμπλε,του Ολαντρεου ,της Μερκελ και του ΔΝΤ,στην Ελλαδα,δηλωνοντας τυφλη υποταγη,ερχονται να ολοκληρωσουν το προδοτικο εργο των προκατοχων τους!Εσενα προσωπικα σε εκφραζουν; Μπορεις να το αναλυσεις λιγο στο μυαλο σου; διαφορετικα μην μπαινεις στον κοπο,να χρησιμοποιεις βαρυγδουπες λεξεις που αδυνατεις να φιλτραρεις νοητικα!

      Διαγραφή
    4. Βρε σα να ακούω τις παπαριές του Λούλη πριν από δύο χρόνια.Αλλά τώρα είμαστε δύο χρόνια μετά.Άρα στο κάδρο των λαμογιών και απατεώνων βάλε και τον δικό σου και μετά έλα να φουμάρουμε νοητικά .

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.