Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή διαμαρτυρίας ΑΟΚ Γουμένισσας κατά της διαιτησίας του αγώνα με το ΦΟ Αριδαίας


Προς : 
1. ΕΟΚ
2. ΕΚΑΣΚΕΜ
1. ΟΔΚΕ
2. ΤΥΠΟΣ
           
Θέμα : «Διαιτητική εκτροπή »

Αγαπητέ κύριε/κυρία

Έχω υπάρξει τριάντα έξι (36) συναπτά έτη στους επίσημους καλαθοσφαιρικούς χώρους. Ως αθλητής, προπονητής, συνοδός τμημάτων και τα τελευταία δώδεκα (12) ως Πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας, του ιστορικού αυτού σωματείου που κοσμεί τον καλαθοσφαιρικό χώρο με πλήθος διακρίσεων στα τριάντα έξι (36) χρόνια λειτουργίας του.
Είναι η πρώτη μου φορά που, είτε ως συμμετέχων είτε ως παρατηρητής, γίνομαι μάρτυρας μιας τέτοιας ανεκδιήγητης διαιτησίας. Ο διαιτητής (;) Χατζημπαλίδης έδωσε ρεσιτάλ άγνοιας (;), ανικανότητας (;), σκοπιμότητας (;), ηλιθιότητας (;). Ότι και από τα τέσσερα κι αν είναι, αποτελεί δημόσιο μπασκετικό κίνδυνο και πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.
Ο διαιτητής Χρυσάφης, αν και πρώτος διαιτητής, έπαιζε σαν .. τρίτος. Δεν ανέλαβε σε καμιά περίπτωση τις πρωτοβουλίες που έπρεπε ώστε να εξασφαλίσει την ισονομία και τη δικαιοσύνη έναντι και των δύο σωματείων. Μάλιστα ακύρωσε κατά παράβαση του κανονισμού κανονικό καλάθι της Γουμένισσας, το οποίο αν καταλογιζόταν ίσως δεν χρειαζόταν παράταση.   
Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω : καταλογίστηκαν στη Γουμένισσα 29 φάουλ, 1 τεχνική ποινή σε παίκτη και 2 στον προπονητή με αποβολή του (!!!), ενώ στην Αριδαία μόλις 16 φάουλ, 1 τεχνική ποινή σε παίκτη και 1 στον προπονητή. Όταν ακουμπούσε τους παίκτες της Αριδαίας ο αέρας του κλειστού Γυμναστηρίου της Γουμένισσας, δινόταν φάουλ. Η Αριδαία εκτέλεσε 38 συνολικά ελεύθερες βολές – άκουσον, άκουσον !!- (από τα τριάντα δύο συνολικά φάουλ που μας καταλογίστηκαν ! Σχεδόν κάθε φάουλ των παικτών μας ήταν και ελεύθερες βολές !), ενώ η Γουμένισσα 12 ελεύθερες βολές. 
38 ελεύθερες βολές, έναντι 12 !!! Σίγουρα αποτελεί ρεκόρ Γκίνες.
Αποβλήθηκαν τρεις παίκτες της Γουμένισσας με πέντε φάουλ, ενώ της Αριδαίας ένας. Στην παράταση η Αριδαία εκτέλεσε οκτώ ελεύθερες βολές και ευστόχησε σε όλες, ενώ η Γουμένισσα μόλις δύο.
Οι προαναφερόμενοι κακοί διαιτητές λειτουργούν αποτρεπτικά για τους χιλιάδες αθλητές που επιθυμούν αν μη τι άλλο να σέβονται τον ιδρώτα τους. Εμείς απαιτούμε να σέβονται το όνομα και την ιστορία του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας. Τους ανθρώπους που αγόγγυστα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως χώρα, διαθέτουν το χρόνο και το πολύτιμο χρήμα τους για να λειτουργούν σύλλογοι και να τροφοδοτούμε τη νεολαία μας με επιλογές που σώζουν (να υπενθυμίσουμε ότι στον προηγούμενο αγώνα που απολαύσαμε τη διαιτησία του  Χατζημπαλίδη ήταν στην Κατερίνη όπου αθλητής μας έφυγε από το γήπεδο με τέσσερα ράμματα !). 
Το παράδοξο δε της όλης υπόθεσης είναι ότι όλους αυτούς τους πληρώνουν τα ίδια τα σωματεία για να τρέξει το πρωτάθλημα ! Οποίος μαζοχισμός : τους πληρώνουμε για να μας σφάζουν και μάλιστα χωρίς ..γάντι (Ακούει η ΕΚΑΣΚΕΜ ;).  
Η Αριδαία είναι μια καλή ομάδα με εξαίρετους παίκτες και καλό προπονητή. Η ομορφιά όμως του συγκεκριμένου αθλήματος είναι ότι στο μπάσκετ, αντίθετα με άλλα γνωστά αθλήματα, μπορεί και να χάσει η καλή ομάδα, είτε από μια καλύτερη τη συγκεκριμένη μέρα, είτε από μια δική της κακή απόδοση. Εάν αυτό δεν προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, θα κατρακυλήσουμε στην εμπλοκή της διαπλοκής που ταλαιπωρεί πολλά κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ :

1. Να εξασφαλίσετε ότι ο διαιτητής Χατζημπαλίδης  ΔΕΝ πρόκειται να αγωνιστεί σε αγώνα του σωματείου μας ποτέ ξανά και σε καμία αθλητική περίοδο από εδώ και στο εξής, αλλιώς η ευθύνη για ότι πρόκειται να συμβεί θα είναι δική σας.
2. Ο διαιτητής Χατζημπαλίδης να απομακρυνθεί από όλες τις δραστηριότητες της καλαθόσφαιρας πανταχόθεν, διότι δυσφημεί το άθλημα.
3. Να του απαγορευτεί η είσοδος σε καλαθοσφαιρικούς αθλητικούς χώρους.
4. Να γίνει αυστηρή επίπληξη στον διαιτητή Χρυσάφη για την ελλιπή και ανεπαρκή του διαιτησία.
    
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                           
Χρήστος Σαμαράς

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. To οτι παρουσιαζεται αγαπητε προεδρε πως αδικηθηκε η ομαδα σας και ευνοηθηκε η ομαδα της Αριδαιας σας κανει τερμα γραφικο. Ευτυχως υπαρχει βιντεο στο οποιο φαινεται πως πηγε το παιχνιδι στην παραταση (καθαρο φαουλ πανω στο 15 του ΦΟΑ με το σκορ στο 61-63 και στον αιφνιδιασμο αφου δε σφυριχτηκε φαουλ πετυχατε καλαθι). Συμβουλη μου να βγαλετε τα πρασινα γυαλια σας (αν δε σας τα εχουν ηδη κλεψει εκει στο κλειστο σας) και να ειστε πιο αντικειμενικος. Η διαιτησια ηταν τραγικοτατη αλλα αν μια ομαδα πρεπει να μιλαει για αδικια ειναι η Αριδαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=M6U8a3yKIWA&t=2s
      Σας παραπεμπω και στο βιντεο

      Διαγραφή
  2. Και κατι ακομα επειδη μιλας για τα φαουλ, οταν μια ομαδα δεν μπορει να παιξει μπασκετ κανει φαουλ και παιζει αγαρμπα οπως η δικη σου. Εχε το στο νου σου για του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον αγώνα δεν τον είδα πάντως ο χατζημπαλιδης είναι άσχετος και κακος. ύπουλος και μνησίκακος.οταν του τα χωσαμε εγγράφως σε επόμενο παιχνίδι μας έσφαξε χειρουργικά.απαραδεκτος και τον έχουν να φτάσει και ψηλά. Ξαναλεω δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάθετε να παίζετε μπάσκετ εκεί στην Γουμένισσα. Μια ζωή σφαζετε όλες τις ομάδες εκεί με τους δικούς σας. Τώρα που κάνατε κλαρίνο σας κακοφαινεται. Αλλά φταίει η Αριδαία που δεν σας έριξε εδώ μια 50αρα και έκανε fair play.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mήπως να πάμε τον Χατζημπαλίδη και στην ηλεκτρική καρέκλα; είστε πολύ αστείοι με τέτοιες ανακοινώσεις. Γι αυτό είστε μικρή ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέτε βρε; Ο προπονητής της Αριδαίας κατηγορούσε μόνιμα τον διαιτητή ο οποίος απλά τον άφησε να μιλάει σε αντίθεση με τον προπονητή της Γουμενισσας που τον απέβαλε στο άψε-σβήσε! Που κάθε φορά που η Αριδαία έπαιρνε μπάλα μέσα στο καλάθι ξεκινούσε με βήματα τα οποία οι διαιτητές δεν έβλεπαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σφυρίζουν τα φάουλ! Ήρθατε στη Γουμενισσα σαν υπερόπτες και νομίζατε ότι θα είναι ένα εύκολο απόγευμα Σαββάτου πριν το ντέρμπι με την Βέροια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο πάγκος της Γουμένισσας που σε κάθε σφύριγμα έμπαιναν όλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι σωστό. Άλλες τόσσες τεχνικές ποινές έπρεπε να φάτε, σας χάρισαν πολλά σφυρίγματα οι διαιτητές κι έχασαν τον έλεγχο. Εύκολο απόγευμα μπορεί να μην είχε η Αριδαία αλλά πήρε αυτό που ήθελε, σε αντίθεση με εσάς που παίζατε για τη Βέροια και όχι για εσάς...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό ήθελα να ακούσω από εσένα. Σου απαντάω και τελειώνω εδώ. Τώρα εξηγούνται όλα τα φαντάσματα που έβλεπε ο προπονητής σας το Σάββατο όταν έλεγε στο διαιτητή για τηλέφωνα κτλ και αυτός απλά δε του έδινε σημασία. Μάθε λοιπόν πριν ξεστομίσεις αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες ότι παίξαμε χωρίς τον πιο βασικό παίκτη της ομάδας μας και ότι αυτή τη στιγμή γίνεσαι από μόνος σου ρεζίλι με αυτά που λες!

      Διαγραφή
    3. Και από εμας ελειπαν παικτες και μαλιστα βασικοι. Το μονο αβασιμο εδω ειναι η κλαψα σας για τη διαιτησια. Ευτυχως υπαρχει βιντεο και γινεστε ρεζιλι

      Διαγραφή
  7. Ξεχνάτε που ερχόσασταν και τρώγατε 40 πόντους στο κεφάλι κάθε φορά !
    Μικρή δεν μπορεις να χαρακτηρίζεις μια ομάδα με τετοια ιστορία αλλα όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ..!
    Τέλος ο ΑΟΚ Γουμένισσας παίζει πάντα για τον κοσμο του που γεμίζει το γήπεδο σε κάθε εντός έδρα αναμέτρηση σε αντίθεση με ολα τ αδεια γήπεδα που βλέπουμε και οχι για άλλες ομάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...του χρόνου θα παίζετε με το Χέρσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ (ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΚΕΜ)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝ ΕΔΕΙΝΑΝ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ 15 ΤΟΥ ΦΟΑ (ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ Η ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΦΟΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΦΑΟΥΛ ΣΥΝΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωπα ρε φωναζαν συνεχεια απ την κερκιδα? Και ηταν κουραστικο? Αν ειναι δυνατον

      Διαγραφή
  10. Μηπως να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα?
    1ον απαραδεκτο που κατηγορείτε παντα καποιους άλλους και δεν δεχεστε οτι στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ παλευετε για να σωθείτε.
    2ον για τις βολες που αναφερετε,αν τα νουμερα ειναι ετσι οπως τα λετε,εχετε θεωρητικα δικαιωμα για 16 φαουλ που δεν θα δωσουν βολες στον αντιπαλο.συνεπως απο τα 29 φαουλ που σας δοθηκαν τα 19 είτε ηταν στην προσπαθεια αντιπαλου για καλαθι ειτε ηταν αφοτου συμπληρωσατε τα ομαδικά.Ακουγεται απολυτως λογικο για μια απειρη ομαδα που παιζει στα ορια του αντιαθλητικου οπως εσεις.
    3ον αντι να ριχνετε ευθυνες παντα καπου αλλου φροντιστε να δημιουργησετε ενα υγιες σωματειο αποβαλλοντας το χωριατιλικι που πουλατε απο τοτε που η ομαδα σας επεσε απο τις εθνικες κατηγοριες στα τοπικα πρωταθληματα.
    Γιατι τα τελευταια 4 χρονια η ομαδα σας θα επρεπε να παιζει κεκλεισμενων των θυρων για τη ριψη αντικειμενων και τη συμπεριφορα των χωριατοπαδων σας.Στη θεση σας θα ντρεπομουν να κατηγορησω οποιονδηποτε αλλον.
    4ον μηπως θυμαστε σκηνικα με τους προπονητες σας να τραμπουκιζουν δικους σας τοπικους διαιτητες και σφαζατε κοσμο στο ετοιμοροπο κλειστο γηπεδο σας?
    Δεν σας αξιζει αυτη η κατηγορια,οχι τουλαχιστον ως ηθος ομαδας.Καλυτερα να μεινουν η Σκυδρα και ο Βαφυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον Σιγά ρε ΝεοΥορκεζοι που θα μας πείτε και χωριάτες.
      2ον Λογικό μου φαίνεται ότι θέλετε την Σκύδρα και τον βαφυρα γιατί περνάτε αέρα ενώ εδώ δυσκολεύεστε.
      3ον 10 χρόνια είναι πολλά για να σας αφήνουμε να αλωνιζετε και βγάλατε και γλώσσα.
      Και 4ον Σιγά σιγά θα έρθει ο καιρός που θα είμαστε στην φυσιολογική μας θέση και εσείς επίσης....
      ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Παρακαλατε να ανεβουμε γιατι του χρονου θα τις φατε καλα στην Αριδαια

      Διαγραφή
    3. Ρουφατε τωρα (ξερετε εσεις) και μοκο!

      Διαγραφή
    4. Σιγά τα αίματα αδερφέ.

      Διαγραφή
    5. Ειστε η ντροπή της ΕΚΑΣΚΕΜ και τολμάς να μιλάς?Γεμιζετε το γηπεδο ειπες πριν,ναι το γεμίζεις με χωριαταρους που βριζουν φτυνουν και πετανε αντικειμενα (παικτης τραυματιστηκε απο αναπτηρα στο γηπεδο σου και ο διαιτητης επειδη εμενε σε κοντινο χωριο φοβηθηκε και εκλεισε τα ματια)
      Εχεις παει προεδρε στην Βεροια και στην Εδεσσα και στην Κατερινη να δεις πως γεμιζουν τα γηπεδα με παιδακια?Να χαρεις που βρισκεσαι μεσα στο γηπεδο.
      Δεν σας αξιζει αυτη η κατηγορια ουτε καν η Β ΕΚΑΣΚΕΜ.
      Αλλο αθλημα σας αξίζει,γυρνα το στο ποδοσφαιρο καλυτερα.Ειναι ντροπη να εκπροσωπεις το ονομα μιας ομαδας που εφτασε στην Β Εθνικη απο μια τοσο μικρη κοινωνια.
      Οσο για το ΝεοΥορκεζος,μπροστα σε εσας ολη η υπολοιπη ΕΚΑΣΚΕΜ βρισκεται ετη φωτος μακρια σε πολιτισμο.
      Αντι να απαντησεις καλυτερα κατσε και σκεψου αυτα που λες και αναρωτησου "μηπως αντι να βγαζω ανακοινωσεις κατα παντων πρεπει καλυτερα να στησω μια ομαδα που θα παιζει μπασκετ και θα ασχολειτε μονο με αυτο?"

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.