Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χιλιάδες αιτήσεις από την πρώτη μέρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης



Μαζικό ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, καθώς χθες, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής αιτήσεων, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου έως και τις 4.30 μ.μ. χθες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. 
Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων. Η αθρόα προσέλευση στα ΚΕΠ είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει» σε ορισμένες περιπτώσεις το σύστημα. Με σκοπό να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με εγκύκλιο ρυθμίζει το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δικαιούχου.

Να σημειωθεί ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης, που θα καταβληθεί τον Μάρτιο, θα είναι το ίδιο ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης. Για σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα προβλέπει την προσέλευση των ενδιαφερομένων με ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4, ενώ αύριο, 3-2-2017, θα μπορούν να προσέρχονται όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6.
Ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που επέλεξαν να υποβάλλουν οι ίδιοι τις αιτήσεις τους δείχνει την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, γεγονός που θα επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.