Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται σήμερα τα μπλόκα των αγροτών


Το μεγάλο «ραντεβού»  των κινητοποιήσεων  δίνεται στα εγκαίνια της  10ς Διεθνής Έκθεση «Zootechnia».
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, θα συγκεντρωθούν οι αγρότες στις 12.00 το μεσημέρι, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν. Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, θα συζητηθούν και θα οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις τους. Με 30 τρακτέρ θα μπουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 14.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Δερβενίου που έχει στηθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα: 

Με τριάντα τρακτέρ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Δερβενίου, στην εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Καβάλας, προγραμματίζουν να φτάσουν σήμερα το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Η τροχαία έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη μετακίνηση τριάντα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, όπως είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου Θεόδωρος Χατζητομάρης.
Η σημερινή κινητοποίηση προετοιμάζει το έδαφος για το αυριανό συλλαλητήριο των αγροτών, στις 12 το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Ζootechnia». Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος, χωρίς τρακτέρ, αγροτοκτηνοτρόφοι και αλιείες από διάφορα μπλόκα. Μεταξύ άλλων, το «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολης. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ταξιδέψουν και αγρότες από το μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα Σερρών.
Αγρότες προγραμματίζουν να «επισκεφθούν» την έκθεση και το Σάββατο.
Η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς, μέσω των οποίων είναι εφικτή και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Υπενθυμίζουμε ότι κλειστή τουλάχιστον έως και την Παρασκευή θα παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο τελωνείο που βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Οι αγρότες της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισαν να επιτρέψουν τη διέλευση των 57 φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο, και με αίτημά τους στις αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησαν για όσους επιχειρούν προς το τελωνείο των Ευζώνων να οδηγούνται στο εξής σε παρακαμπτήριους δρόμους και προς το τελωνείο της Δοϊράνης.
Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και στον  κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, ενώ στην άκρη του οδοστρώματος στην αερογέφυρα Πετροπόρου, στην εθνική οδό Τρικάλων -Λάρισας, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ αγρότες της ευρύτερης περιοχής του δήμου Φαρκαδόνας. Σήμερα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.