728x90

Συνέντευξη με τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Πέτρο Γάγκλιου

«Οι βουλευτές μας φέρνουν λύσεις αλλά θέλουμε καλύτερο συντονισμό με τη Νομαρχιακή Επιτροπή»

Ανακοινώνει τον Χρ. Σμία και τονίζει ότι «η τοποθέτηση Διοικητή καθυστέρησε σημαντικά και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου» 

«Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Αυτό είναι και δικό μας καθήκον, της Ν.Ε.», δηλώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην Η.Ε. Karatzova.com ο -πρόσφατα επανεκλεγμένος- Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Πέτρος Γάγκλιου. Σχετικά με την δράση και τον συντονισμό των δύο βουλευτών της Πέλλας Θ. Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη, ο κ. Γάγκλιου επισημαίνει ότι «παρεμβαίνουν σε πλήθος θεμάτων και φέρνουν λύσεις στα προβλήματα του Νομού», αλλά, όπως συμπληρώνει, «εννοείται ότι θέλουμε και επιδιώκουμε καλύτερο συντονισμό με τη Νομαρχιακή Επιτροπή».

Σε ότι αφορά την καθυστερημένη τοποθέτηση νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας, αποκαλύπτει (για πρώτη φορά δημόσια και από επίσημα χείλη) ότι αυτός είναι ο γιατρός Χρήστος Σμίας, «ένας άνθρωπος ικανός και επιστήμονας από τον χώρο της υγείας», όπως σημειώνει ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραδέχεται όμως ότι «το πρόβλημα της τοποθέτησης νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών) καθυστέρησε σημαντικά και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου».

Κατά τα άλλα, ο κ. Γάγκλιου, στην συνέντευξή του κάνει έναν μικρό απολογισμό της κυβέρνησης, ενώ για την δεύτερη αξιολόγηση του Προγράμματος υπογραμμίζει ότι «θα μπορούσε να κλείσει προ πολλού, αρκεί να μπορούσαν να συμφωνήσουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ», ενώ, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζει ότι «υπονομεύει την κυβέρνηση και στην ουσία την χώρα του αποδεχόμενος την κωλυσιεργία του Σόιμπλε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Πέτρου Γάγκλιου έχει ως εξής:

Ερώτηση: Κε Γάγκλιου, συνεχίζετε την θητεία σας ως Συντονιστής στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, καθώς επανεκλεγήκατε στα όργανα. Πιστεύετε ότι είναι ουσιαστικός και ενεργός ο ρόλος των τοπικών κομματικών οργάνων; 
Απάντηση: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, που έγινε στη Σκύδρα στις 22-1-2017 και λίγες μέρες μετά συγκροτήθηκε σε σώμα όπου εκλέχθηκα ως συντονιστής του οργάνου για 2η θητεία. Με τα υπόλοιπα 12 στελέχη θα εκπροσωπήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πέλλας για την επόμενη διετία. Στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα όργανα – από τη Συντονιστική Επιτροπή της κάθε Οργάνωσης Μελών, τη Νομαρχιακή Επιτροπή, ως την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία – λειτουργούν δημοκρατικά και ο ρόλος τους είναι ενεργός και ουσιαστικός. 

Ερ.: Είστε ικανοποιημένος από το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία; Πολλοί είναι αυτοί που διατυπώνουν την άποψη ότι οι οργανώσεις παραμένουν «κλειστές» στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες… Τι πρέπει να γίνει; 
Απ.: Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Αυτό είναι και δικό μας καθήκον εννοώ της Ν.Ε. Όχι ότι οι οργανώσεις μας είναι κλειστές, κάθε άλλο. Ο καθένας και η κάθε μια μπορούν να συμπληρώσουν μια αίτηση εγγραφής και να περάσει από την Γενική Συνέλευση της Ο.Μ. Πολλοί ζήτησαν να ενταχθούν και όλες οι αιτήσεις εγκρίθηκαν. Οι οργανώσεις είναι ανοιχτές και δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα παρά μόνο να έχει το υποψήφιο μέλος μια έντιμη πορεία στη ζωή του, να μην βαρύνεται με πράξεις που εκθέτουν το κόμμα. Και φυσικά ο καθένας μπορεί να είχε την δική του πολιτική διαδρομή η οποία είναι σεβαστή. Αλλοίμονο αν ζητούσαμε πιστοποιητικό «καθαρότητας» ή «αριστεροσύνης». Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Φιλοδοξεί να εκφράσει πολιτικά τον κόσμο της εργασίας, των αυτοαπασχολουμένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, όλων εκείνων που υφίστανται την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Αγωνίζεται για την δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική προκοπή και τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Υπερασπίζεται τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας, ενάντια στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, το ρατσισμό και το φασισμό. Απευθυνόμαστε λοιπόν σ΄ όλη την κοινωνία και καλούμε όσους και όσες θέλουν να συμβάλλουν στην υλοποίηση των παραπάνω να ενταχθούν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ο.Μ. είναι ανοιχτές! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια κλειστή σέχτα σε καμιά περίπτωση. Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ.: Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πώς εκτιμάτε ότι πρέπει να διαμορφωθούν οι διαχωριστικές γραμμές και να διασαφηνιστούν οι ρόλοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα;

Απ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μαζικό δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, στηρίζεται στις κοινωνικές δυνάμεις και δεν εξαρτά την επιβίωσή του από κάθε είδους σχέση με τους κρατικούς μηχανισμούς. Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε κάθε περίπτωση την οργανωτική και πολιτική του αυτονομία έναντι της κυβέρνησης και του κράτους. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καταλαμβάνουν οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα, αιρετό ή μη, πάντοτε σε συνεννόηση με τα αρμόδια κομματικά όργανα, οφείλουν να το ασκούν με τον τρόπο και το ήθος που αρμόζει στην Αριστερά και με σεβασμό στις πολιτικές αρχές του κόμματος.

Ερ.: Για «πρώτη φορά αριστερά». Πως βλέπετε την πορεία της διακυβέρνησης της χώρας για πρώτη φορά στην ιστορία της από ένα κόμμα της Αριστεράς; Πολλοί σύντροφοί σας ένοιωσαν απογοητευμένοι και αποχώρησαν επιλέγοντας άλλον πολιτικό δρόμο… 
Απ.: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη δύο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας. Η "αριστερή παρένθεση" την οποία είχε στρώσει ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και το ναρκοθετημένο πεδίο με άδεια ταμεία και τη χώρα ουσιαστικά χρεοκοπημένη, απ΄ ότι φαίνεται θα είναι μια πλήρη 4ετής θητεία παρά την λυσσώδη αντίδραση της Ν.Δ. Έμειναν μακριά από την εξουσία για δύο χρόνια και έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μοιάζει να τα καταφέρνει να βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της επιτροπείας όπου μας οδήγησαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Το σχέδιο του συστήματος εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα ήταν κυνικό. Είχαν σχεδιάσει την χρηματοδοτική ασφυξία και την εξώθηση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς σε παραίτηση, κάτω από το βάρος του εκβιασμού για έξοδο από το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό πού ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις του συστήματος εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα. Αντιστάθηκε στον παραλογισμό της κοινωνικής διάλυσης και της λιτότητας μόνο που έγινε με 5ετή καθυστέρηση και σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Αν τα μισά από όσα κάναμε εμείς, τα επιχειρούσε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, η χώρα θα είχε γλυτώσει τη λεηλασία του 25% του Εθνικού της πλούτου. Τότε που οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα και οι ελληνικές τράπεζες είχαν διπλάσια κεφάλαια. Με αυτά τα δεδομένα ήταν άθλος ό,τι κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανατρέψαμε πολλές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και συμφωνήσαμε σε μια ασύγκριτα ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Η Κυβέρνηση «κέρδισε» 20 δις ευρώ στη τριετία από τα χαμηλότερα πλεονάσματα και ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τριετίας, όταν κανείς δε πίστευε ότι θα δοθεί τρίτο πακέτο. Και το κυριότερο : με όρους που για πρώτη φορά δίνουν ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και εξόδου από τη κρίση, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την κοινωνία. Το 2015 παρά το γεγονός ότι είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα η οικονομία όχι μόνο δε καταστράφηκε αλλά απέδωσε πέρα από κάθε πρόβλεψη στους στόχους. Και το 2016 περάσαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με υπεραπόδοση των εσόδων. Το 2015 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% και οριακή σχεδόν μηδενική ύφεση ενώ για το 2016 κλείσαμε τελικά και με θετικό ρυθμό ανάπτυξης έχοντας υπερβεί κατά πολύ το στόχο του 0,5% σε πρωτόγεννες πλεόνασμα. Και αυτό συνυπολογίζοντας τα 617 εκατομμύρια που δόθηκαν για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η Αξιωματική αντιπολίτευση παρόλα αυτά ακόμη και τώρα μιλάει για καταστροφή. Κατηγορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρέωσε την Ελλάδα 80 δις και αναφέρονται στο δάνειο που πήραμε για να αποπληρώνουμε τα δικά τους σπασμένα. Κρύβουν όμως τεχνηέντως ότι η αναχρηματοδότηση του χρέους δε συνιστά επιπλέον χρέος. Αντιθέτως, αυτοί, μέσα σε δυο χρόνια έφτασαν το χρέος από το 124% στο 180% του ΑΕΠ, με το καταστροφικό PSI που αποτελείωσε τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ομολογιούχους. Πολλοί σύντροφοί μας πράγματι ένοιωσαν απογοητευμένοι και αποχώρησαν επιλέγοντας άλλον πολιτικό δρόμο. Όμως η άλλη Αριστερά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, κατάφερε να κάνει καθημερινότητα τρία βασικά την ζωή του κάθε ένα και της κάθε μιας θέματα: Για αυτό το σύστημα της διαπλοκής την πολεμάει με λύσσα! Έτσι σήμερα στην Ελλάδα: Ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ανεξάρτητα αν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, έχει εγγυημένη και δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κάθε οικογένεια αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα έχει δικαίωμα σε ένα μίνιμουμ εισόδημα και σε κάποιες μίνιμουμ παροχές. Με το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα σε κάθε οικογένεια που διαμένει στην χώρα μας. Επίσης εξασφαλίζονται κάποιες βασικές παροχές. Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κάθε εργαζόμενος που έχει εργαστεί για τουλάχιστον 15 χρόνια στην Ελλάδα, απόκτα πρόσβαση στην εθνική σύνταξη. Η εθνική σύνταξη είναι συνδεδεμένη με την αύξηση του ΑΕΠ και θα αυξάνεται όσο αυτό αυξάνεται. Δεν θα συμβαίνει όμως το αντίστροφο. Η εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάποιοι τα θεωρούν λίγα όλα αυτά. Ας ρωτήσουν τους αποκλεισμένους (μέχρι πρότινος) να τους πουν πόσο σημαντικά είναι!

Ερ.: Πως ζήσατε τις εξελίξεις του καλοκαιριού του 2015, με το δημοψήφισμα, τη συμφωνία με τους δανειστές και την αποχώρηση μερίδας βουλευτών, στελεχών και μελών του κόμματος. Τι έχετε αποκομίσει προσωπικά και πολιτικά από τις έντονες αυτές καταστάσεις; 

Απ.: Δύσκολες καταστάσεις όχι μόνο για μας τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για όλο το Λαό. Η κυβέρνηση είχε να βρέθηκε ανάμεσα σε δυο δύσκολες επιλογές: Να επιλέξει την ρήξη με την Ε.Ε. την οικονομική ασφυξία, την άτακτη χρεοκοπία και την συνεπακόλουθη ανθρωπιστική καταστροφή ή έναν συμβιβασμό που θα επέτρεπε όμως να αναταχθεί η οικονομία της χώρας και ο Λαός της; Κάποιοι σύντροφοί μας επέλεξαν και μαζί σχεδόν 40 Βουλευτές να ακολουθήσουν την πρώτη επιλογή με την ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο νομό Πέλλας είχαμε πολύ μικρές απώλειες και γρήγορα η οργάνωση ανέκαμψε. Ευτυχώς αυτή τη φορά ο «εμφύλιος» της Αριστεράς ήταν «αναίμακτος». Την λύση την έδωσε ο Λαός με την επιλογή του τον Σεπτέμβρη του 2015. Στις επιλογές μας και όλων όσων ακολούθησαν την πλειοψηφία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, βάρυνε περισσότερο η ιστορική ευθύνη απέναντι στο λαό και στις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά εκπροσωπεί. Όχι ο φόβος απέναντι στην ευθύνη. Στο τέλος, όλοι κρινόμαστε από την απήχηση που έχουν οι ιδέες μας και οι επιλογές μας στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ξανά το 35% και οι σύντροφοί μας που αποχώρησαν πήραν το 2,7%.

Ερ.: Πως σχολιάζετε την κοινοβουλευτική δράση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Πέλλας; 

Απ.: Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πέλλας η κ. Τζάκρη Θεοδώρα και ο κ. Γιάννης Σηφάκης έχουν μια έντονη δραστηριότητα σ΄ αυτά τα δύο χρόνια. Προσπαθούν να εκπροσωπήσουν με επάρκεια το Λαό που εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως και αυτούς προσωπικά. Μάλιστα ο Νομός μας εκπροσωπήθηκε και στο Υπουργικό Συμβούλιο, αρχικά με την Θεοδώρα Τζάκρη από την θέση της Υφυπουργού Βιομηχανίας και σήμερα με την Έφη Αχτσιόγλου την Υπουργό Εργασίας. Οι Βουλευτές μας παρεμβαίνουν σε πλήθος θεμάτων και φέρνουν λύσεις στα προβλήματα του Νομού. Εννοείται ότι θέλουμε και επιδιώκουμε καλύτερο συντονισμό με τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Έχουμε δρόμο ακόμα για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ερ.: Παρατηρείται μια δυστοκία στην λήψη καθοριστικών αλλά -κατά τα άλλα- απλών αποφάσεων, όπως π.χ. στον ορισμό νέου Διοικητή στο νοσοκομείο Πέλλας που παραμένει κενή για περισσότερο από… ένα χρόνο περίπου, με ότι συνεπάγεται αυτό. Γιατί συμβαίνει αυτό; Που οφείλεται; 

Απ.: Έχετε δίκιο. Το πρόβλημα της τοποθέτησης νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας και Γιαννιτσών) καθυστέρησε σημαντικά και δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου. Θυμηθείτε ότι το σύστημα Άδωνη Γεωργιάδη (Σαμαρά – Βενιζέλου) είχε βάλει Διοικητές που δεν παραιτούντο για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρώντας ότι είναι μόνιμοι απαιτώντας υπέρογκες αποζημιώσεις. Μετά βγήκε στον αέρα προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης. Κατέθεσαν βιογραφικό εκδηλώνοντας ενδιαφέρον 27 άτομα, όμως κανένας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Επαναπροκηρύχθηκε η θέση του Διοικητή, αλλά αυτή τη φορά μεσολάβησε η παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας που σύμφωνα με το νόμο διενεργεί και επιλαμβάνεται τον διαγωνισμό. Συνεπώς κι άλλη καθυστέρηση μέχρι να οριστεί νέος Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά πράγματι είχαμε μεγάλη καθυστέρηση στην επιλογή Διοικητή. Αλλά τέλος καλό όλα καλά αφού επιλέχθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος ικανός και επιστήμονας από τον χώρο της υγείας ο κ. Σμίας Χρήστος ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Πέλλας.

Ερ.: Ποιες πιστεύετε επιγραμματικά ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την Π.Ε. Πέλλας; Αναφερθείτε στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Πέλλα… 

Απ.: Η συγκοινωνιακή απομόνωση της Πέλλας νομίζω είναι το πρώτο. Η βελτίωση του οδικού δικτύου Έδεσσας – Θεσσαλονίκης. Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και ειδικά ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος. Η αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα με έμφαση στον περιορισμό του κόστους παραγωγής. Η οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση στην ΠΓΔΜ και μέσω αυτής στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν με την αξιόπιστη διαχείρισή του. Η βελτίωση των δομών υγείας σε όλο το Νομό (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας).

Ερ.: Πως αξιολογείτε την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης; Πρέπει να κλείσει με κάθε τρόπο ή θα επιμείνετε στις «κόκκινες γραμμές»; Και ποιες θα πρέπει να είναι αυτές κατά την άποψή σας; Σε τι δεν πρέπει να κάνει πίσω;

Απ.: Η δεύτερη αξιολόγηση του Προγράμματος θα μπορούσε να κλείσει προ πολλού, αρκεί να μπορούσαν να συμφωνήσουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ. Μέχρι τώρα όλος ο κόσμος βλέπει ότι η Κυβέρνηση πέτυχε και με το παραπάνω όλους τους στόχους που έβαζε η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015. Μάλιστα με υπεραπόδοση, γι αυτό και υπήρξε η δυνατότητα να διανεμηθεί εφάπαξ και η 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και αν υπερκαλυφθούν οι στόχοι και το 2017 αυτό θα επαναληφθεί. Μόλις προχθές ο Κοινοτικός Επίτροπος Μοσχοβισί που επισκέφθηκε την χώρα μας υπογράμμισε ότι η χώρα μας και η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε το συμφωνημένο πρόγραμμα και μπορεί να προχωρήσουν τα υπόλοιπα μέρη της συμφωνίας (μείωση του χρέους, ποσοτική χαλάρωση κλπ). Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέα μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση. Ούτε να μειωθούν άλλο οι συντάξεις που είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλές. Ούτε να χαμηλώσει κι άλλο το όριο του αφορολόγητου εισοδήματος. Ούτε να μείνει πίσω η χώρα μας στην προστασία της εργασίας (μαζικές απολύσεις, συμβάσεις, μετενέργεια) σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές νομίζω τις κόκκινες γραμμές πρέπει να τις υπερασπιστούν όλα τα κόμματα. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει στην Ευρώπη ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να υπονομεύει την κυβέρνηση και στην ουσία την χώρα του αποδεχόμενος την κωλυσιεργία του Σόιμπλε. Κάποιοι είναι έτοιμοι να τα υπογράψουν όλα και ακόμα περισσότερα όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ακροδεξιός πολιτικός Άδωνης Γεωργιάδης. Ο Λαός μας δεν θα τους ξαναφέρει πίσω!
- Σας ευχαριστώ πολύ κε Γάγκλιου για την παραχώρηση της συνέντευξης.
- Κι εγώ σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code